Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken

Bespaar op je zorgpremie voor 2021. We helpen je bij het vinden van een passende zorgverzekering. We hebben de beste zorgverzekeringen op een rijtje gezet

Zorgverzekering vergelijken


Goedkoopste zorgverzekering 2021

Jaarlijks vergelijken miljoenen Nederlanders de zorgpremie voor het nieuwe jaar. Logisch, want de zorgverzekering is veruit de duurste verzekering die je zult moeten afsluiten. Vergelijk eenvoudig de goedkoopste zorgverzekering in 2021. Betaal je niet teveel? Ben je nog voldoende verzekerd of heb je een aanvullend pakket nodig voor het nieuwe jaar?

Dekking en polisvoorwaarden

Wil je verschillende aanbieders van zorgverzekeringen met elkaar vergelijken op premiekosten, besteed dan ook aandacht aan de diverse dekkingen en polisvoorwaarden. Zo zal de ene verzekeraar op het eerste gezicht goedkoper zijn, maar blijkt bij nader inzien dat de maximale vergoedingen stukken lager liggen. Het zou vervelend zijn als de gewenste zorg niet of slechts gedeeltelijk wordt vergoed. Let ook op dat je niet betaalt voor zorg waar je geen gebruik van gaat maken.

Zorgverzekering vergelijken, waarop letten?

Let bij het vergelijken van je zorgverzekering voor 2021 op de volgende elementen:

  • Vrije zorgkeuze: Met beperkte vrije zorgkeuze kun je voor bepaalde specialistische zorg alleen terecht bij een beperkt aantal aanbieders. Dit betreft een naturapolis. Bij gedeeltelijke vrije zorgkeuze kun je terecht bij alle gecontracteerde zorginstellingen van deze verzekeraar. Dit betreft een naturapolis. Met vrije zorgkeuze kun je terecht bij alle zorgaanbieders. Dit betreft een restitutiepolis.
  • Tandarts: Dit is het percentage en het bedrag dat maximaal wordt vergoed. Kies je b.v. voor 75% | 250, dan krijg je als de rekening hoger is dan 250 euro, 75% van de 250 euro (dus 187,50) vergoed.
  • Orthodontie: Dit betreft over het algemeen de dekking tot 18 jaar. Hier wordt de minimum vergoeding per jaar getoond.
  • Fysiotherapie: Hier valt ook oefen- en manuele therapie onder. Zorgverzekeringen worden vergeleken op aantal behandelingen. Als de zorgverzekeraar geld uitkeert hebben we een bedrag van 27 euro per behandeling aangehouden. Dit zijn het minimum aantal behandelingen

Daarbij spelen de volgende elementen een rol: prijs, (vrijwillig) eigen risico, vrije zorgkeuze, dekking voor: tandarts, orthodontie, fysiotherapie, kraamzorg, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medicijnen en vaccinaties. De pakketten en prijzen die getoond worden gelden voor nieuwe klanten.

Zorgverzekering overstappen of opzeggen

Overstappen naar andere zorgverzekeraar is gemakkelijker dan je denkt, maar je dient dit wel op tijd te regelen. In het najaar krijg je vaak de nieuwe polis van je huidige verzekeraar binnen. Vanaf dat moment heb je tot 31 december de tijd om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Op die datum dien je ook een andere zorgverzekering gekozen te hebben. Je hebt tot 31 januari de tijd. Je nieuwe zorgverzekering wordt dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari afgesloten. Een zorgverzekering is voor iedereen die in Nederland woont verplicht om af te sluiten. Niet alleen de premie is belangrijk. Zorg dat je verzekerd bent voor alles wat je nodig hebt. Denk aan de tandarts, fysiotherapie, medicijnen en overige aanvullende zaken.