Huisdierenverzekering

We helpen je bij het vinden van een passende huisdierenverzekering. We hebben de beste huisdierenverzekeringen op een rijtje gezet

Huisdierenverzekering vergelijken

Betaal niet meer dan nodig en bespaar op je huisdierenverzekering in 2021. Om de juiste verzekering te vinden voor je huisdier is het aan te raden verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Wij hebben alvast wat onderzoek voor je gedaan. Bereken hieronder je premie van de huisdierenverzekering en open direct.

PLAN - PRICE

Description

AEGON

Huisdierenverzekering

Tot € 3500,- jaarlijkse vergoeding
Kies zelf je dierenarts

Vanaf €12,64 p/m

Petplan 
Huisdierenverzekering

Tot € 5000,- jaarlijkse vergoeding

Kies zelf je dierenarts

Al vanaf €4,94 p/m

Dierenverzering.nl
Huisdierenverzekering

Preventieve zorg tot € 65,- per jaar

Vrije keuze dierenarts

Digitale polismap


Huisdierenverzekering, waarom?

Een dierenverzekering is eigenlijk gewoon een zorgverzekering, maar dan voor je huisdier. Je hebt een dierenverzekering nodig om onverwachte medische kosten op te vangen. Met een relatief bedrag per maand verzeker je je huisdier, zodat je kat of hond de medisch noodzakelijke behandelingen ontvangt. Zonder dat jij de volledige kosten voor je rekening krijgt. We verzekeren onze huisdieren steeds vaker. Het aantal huisdierverzekeringen is dit jaar met 55 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Maar is het nou slim en voordelig om je huisdier te verzekeren? We zochten het voor je uit.

De meeste baasjes sluiten een verzekering af voor hun hond, met name puppy’s. Eén op de vijf dierenverzekeringen wordt afgesloten voor een kat. “Honden en katten worden steeds meer als volwaardig lid van het gezin gezien”,

Heeft het ook echt zin? Je doet dit natuurlijk vooral om onvoorziene hoge uitgaven te kunnen betalen. Bijvoorbeeld orthopedische ingrepen en chemotherapie kunnen bij huisdieren tot flinke kosten leiden. Het voordeel van verzekeren is dat het huisdier relatief betere diergeneeskundige zorg krijgt.

De premie van een dierenverzekering is afhankelijk van het ras, het gewicht en de leeftijd van het dier. Pakketten kunnen daarnaast worden uitgebreid met een aanvullende polis. De premies liggen gemiddeld tussen de 5 en 50 euro per maand. Het eigen risico van de dierenverzekering bepaal je zelf. Dit bedrag kan variëren van 100 tot 200 euro.