Fietsverzekering vergelijken

We helpen je bij het vinden van een fietsverzekering.We hebben de beste fietsverzekeringen op een rijtje gezet.

Fietsverzekering vergelijken

Betaal niet meer dan nodig en bespaar op je fietsverzekering in 2021. Wij hebben alvast wat onderzoek voor je gedaan. Bereken hieronder je premie van je fietsverzekering en open direct.

PLAN - PRICE

Description

Centraal Beheer 

Fietsverzekering

Uitgebreide dekking

3 jaar lang de aankoopprijs terug
Vanaf €2,35 p/m

Allianz
Fietsverzekering

Consumentenbond: Beste koop 2019

Volledige aankoopwaarde gedekt
Al vanaf €2,08 p/m

Univé

Fietsverzekering

Ook onderdelen verzekerd

3 jaar lang de aankoopprijs terug
Vanaf € 2,40 p/m


Fietsverzekering , Waarom?

Je bent niet verplicht om een verzekering af te sluiten voor je fiets. Maar het is wel verstandig om te doen. Wij Nederlanders fietsen van hot naar her en investeren vaak een behoorlijk bedrag in onze geliefde fiets. Als deze wordt gestolen of beschadigd dan ben je deze investering deels of in een keer helemaal kwijt. Een fietsverzekering heeft vaak een relatief lage premie en is het meestal dus hartstikke waard! En bij verzekeraars die ook je fiets verzekeren op je inboedel, is het helemaal handig omdat je zo twee vliegen in één klap slaat.

Welke fietsen kun je verzekeren?

  • Stadsfiets – Stadsfietsen zijn stevige fietsen die zijn gemaakt voor dagelijks gebruik. Omdat de stadsfiets vrijwel elke dag gebruikt wordt kan deze tweewieler wel tegen een stootje. Wat centraal staat is eenvoud en efficiëntie.
  • Racefiets – Deze fietsen zijn mooi, modern, dun, licht en stijgen in populariteit. Ze worden gebruikt voor wielerwedstrijden maar steeds vaker ook om mee naar werk te fietsen of voor een lekkere fietstocht in het weekend.
  • Mountainbike – Een mountainbike is een terreinfiets die er speciaal voor is gemaakt om op onverharde wegen of paden te fietsen. Deze fietsen zijn fijn voor het bos of de duinen. De dikke banden zorgen voor extra grip en goede vering om schokken op te vangen tijdens het fietsen.
  • E-bike – Een e-bike is een fiets met een elektrische motor. Door de trapondersteuning ga je makkelijker en sneller vooruit.
  • Ligfiets – Met een ligfiets heeft de fietser een andere lichaamshouding en gewichtsverdeling ten opzichte van een “normale” fiets. De voordelen van deze aparte tweewieler zijn onder andere comfort en het bereiken van hogere snelheden.
  • Bakfiets – Je ziet ze steeds vaker. De bakfiets is een fiets met twee of drie wielen en een bak voorop waarmee je spullen (of kinderen) kunt vervoeren. Steeds meer mensen kopen een elektrische bakfiets om makkelijker met dit zware vervoermiddel te kunnen fietsen. 

Er is geen goede of foute keuze. De juiste verzekering verschilt per persoon. Bedenk dus goed hoeveel risico je denkt te lopen en wat jij belangrijk vindt. Ga verzekeringen vergelijken en vind jouw best passende verzekering.