autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken

Bespaar op de premie van je autoverzekering. We helpen je bij het vinden van een passende autoverzekering. We hebben de beste autoverzekeringen op een rijtje gezet. Vergelijk op prijs en voorwaarden.

Autoverzekering vergelijken


Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken, waarop letten?

Bij het vergelijken van een autoverzekering spelen de volgende elementen een rol: prijs, dekking, dagwaarde, kilometrage, aantal schadevrije jaren, woonomgeving, leeftijd van bestuurder. De pakketten en prijzen die getoond worden in de vergelijkingstabel gelden voor nieuwe klanten.

Geen acceptatieplicht

Niet iedereen weet dit, en is daarom goed om te vermelden. Er geldt geen acceptatieplicht voor verzekeraars. Dit houdt in dat een autoverzekeraar jouw aanvraag niet goed hoeft te keuren. Een verzekeraar kan je bijvoorbeeld afwijzen als je in het verleden veel schade hebt geclaimd, fraude hebt gepleegd of een achterstallige betaling hebt (gehad). Voor de verzekeraar vorm je dan een verhoogd schaderisico. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je wilt overstappen naar een andere autoverzekering.

Autoverzekering vergelijken, dit heb je nodig

1. Postcode, Kenteken en geboortedatum

Op basis van bovenstaande variabelen bepalen verzekeraars de hoogte van je autoverzekering. Het heeft alles te maken met het elimineren van risico’s. Met een zware of sport auto kun je in theorie een hoop meer schade aanrichten. Daarom betaal je daarvoor een hogere basispremie. Omdat je in de ene gemeente meer risico loopt op schade dan in de andere, weegt dit ook mee in de premie. Daarnaast gaan verzekeraars ervan uit dat je op jongere leeftijd minder rijervaring hebt en dus meer kans loopt om schade te rijden.

2. Schadevrije jaren

Hoe langer je geen schade hebt geclaimd, hoe meer korting een verzekeraar geeft op je basispremie. Je kunt bij je huidige verzekeraar zien hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd.

Het is verstandig eerlijk te zijn over je schadevrije jaren en jaarlijkse kilometers voor een nauwkeurige premieberekening. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

3. Leeftijd rijbewijs behaald

De leeftijd wanneer je jouw rijbewijs hebt behaald hangt samen het aantal schadevrije jaren. Heb je jouw rijbewijs al vroeg behaald dan heb je in de regel meer rijervaring en zal de premie lager uitvallen.

4. Kilometers per jaar

Geef het aantal kilometers op dat je verwacht te gaan rijden. Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans op shade vandaar dat dit ook weer samenhangt met de hoogte van de premie.

5. Kies een passende dekking

Kies een passende dekking voor je auto. Heb je een relatief nieuwe auto? Dan zul je wellicht eerder gaan voor een allriskverzekering of wel een WA + Casco. De premie zal hierdoor wat duurder uitvallen, maar als er wat gebeurt zal er ook meer kosten worden vergoed. Is de auto al wat ouder gaan de meeste mensen voor een WA verzekering of een WA + Beperkt Casco.

Goedkope autoverzekering

De goedkoopste autoverzekering is doorgaans de minimale WA-verzekering. Hoe minder je verzekert, hoe lager de premie. Wat voor jou de goedkoopste autoverzekering is, hangt af van de dekking en de aanvullende verzekeringen die je kiest. Ook het aantal schadevrije jaren, je leeftijd, je adres en het soort auto dat je verzekert, zijn van invloed op de premie.

Beste autoverzekering

De goedkoopste autoverzekering is niet altijd de beste autoverzekering. De duurste en meest uitgebreide autoverzekering is ook niet altijd de beste keuze. Wat is dan wel een goede autoverzekering? Dat is de autoverzekering die het beste past bij jouw auto, de dagwaarde daarvan en jouw financiële situatie. Kijk in eerste instantie naar de leeftijd van de auto om de dekking te bepalen. Een oudere auto heeft over het algemeen een lagere dagwaarde. Een allriskverzekering voor een auto met een heel lage dagwaarde is zonde, omdat je bij schade weinig kosten vergoed krijgt door de lage waarde van de wagen. Zo’n verzekering is in dat geval niet de beste autoverzekering.

Veelgestelde vragen

Er komt een hoop kijken bij een autoverzekering. Daarom bieden we je meer dan alleen een vergelijker. We proberen je ook te helpen met je vragen en we schrijven van ieder product een review.

Hoeveel schadevrije jaren heb ik?

Voordat je begint met het het vergelijken van je autoverzekering in onze vergelijker dien je te weten hoeveel schadevrije jaren je hebt. Voor elk jaar dat je geen schade claimt, ontvang je een schadevrij jaar. Als je wel schade claimt, gaan hier een aantal jaren van af. Hoeveel dat is, kun je zien in de bonus/malus-ladder van de autoverzekeraars. Het is daarom soms slimmer om de schade niet te melden en de reparatie zelf te betalen, tenzij het om een grote reparatie gaat. De snelste manier om erachter te komen hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd, is het meest recente polisblad. Als je het precies wilt weten raden we je aan in te loggen bij je verzekeraar.

Hoe kan ik mijn auto overschrijven?

Je hebt de volgende documenten nodig: het kentekenbewijs, de tenaamstellingscode of het overschrijvingsbewijs en een geldig legitimatiebewijs. De handigste locatie om een auto over te schrijven is een postkantoor of kentekenloket. Bij sommige auto dealers kun je het direct bij hen op kantoor doen. Na het overschrijven krijg je een aantal documenten mee voor de administratie.

Over ons

Verzekeringkeuze.nl is een vergelijkingssite voor verzekeringen van Nederlandse verzekeraars, waaronder autoverzekeringen. Wij doen er alles aan om zo volledig mogelijke informatie te publiceren die jou helpen in je zoektocht naar de beste verzekering. We zorgen altijd voor de beste deals.

Autoverzekering vergelijken, hoe verdienen wij geld?

Wij zijn graag transparant over ons verdienmodel. Als je een autoverzekering via ons afsluit, ontvangen we een eenmalige commissie van de verzekeraar. Op deze manier kunnen we onze dienstverlening gratis houden. Je autoverzekering vergelijken doe je eenvoudig via onze vergelijker.

Hoe vergelijken wij?

We sorteren onze vergelijkingen altijd op prijs en tonen je de beste mogelijkheden op de markt. De commissie speelt geen rol in de vergelijking.

Verzekeringkeuze.nl als publisher

Waarom bij Verzekeringkeuze.nl een autoverzekering vergelijken? Wij maken de keuze makkelijker voor je door het vergelijken van alle verzekeraars. Je kunt ons zien als een publisher. Je sluit de autoverzekering niet bij ons af maar bij de verzekeraar zelf. De verzekeraar is je contactpersoon na het afsluiten. Je kunt bij hen terecht voor al je vragen, het melden van schades en wijzigingen van je autoverzekering.

Heb je opmerkingen of aanvullingen? Schroom dan niet om contact op te nemen via ons contactformulier. Wij zijn continue op zoek naar verbetering van onze dienstverlening.

Hierom Verzekeringkeuze.nl

9.435 mensen gingen je deze maand voor

Vergelijk

€200 kun je jaarlijks besparen op je autoverzekering

Vergelijk

8.6 is het cijfer waarmee bezoekers ons beoordelen

Vergelijk