Univé Motorverzekering review en ervaringen-2021

Wil je een motorverzekering afsluiten? Je kunt de 3 dekkingen van de goedkope Univé motorverzekering vergelijken. Je hebt keuze uit: WA, WA+ en All Risk.

Over Univé

Geen Winstoogmerk, meer dan 1,6 miljoen trouwe leden, altijd in de buurt met 110 winkels. We leven in een tijd, waarin je steeds meer zelf moet regelen. Ook je geldzaken. Er is veel te kiezen. Het is daarom belangrijk dat je inzicht hebt in je financiële situatie. Dat je het totaalplaatje kent en weet welke risico’s je wel en niet wilt dragen. Alleen, met je partner of gezin, of als ondernemer.

Elkaar helpen. Ook als het even wat minder gaat. Dat is waar Univé voor staat. Univé is een coöperatie en dat betekent: risico’s delen. Risico’s die je niet alleen kunt of wilt dragen. Krachten bundelen. Dat geeft rust en zekerheid. Ook voor de mensen om je heen. Vanuit deze gedachte ontstonden vanaf 1794 de regionale coöperaties die de basis vormen voor het Univé van vandaag. In de regio zit Univé nog steeds. En daar blijven ze ook. In dit artikel onze Univé motorverzekering review en ervaringen, deze motorverzekering is tevens direct af te sluiten.

Motorverzekering van Univé

Wil je een motorverzekering afsluiten? Je kunt de 3 dekkingen van de goedkope Univé motorverzekering vergelijken in de tabel hieronder. Je hebt keuze uit: WA, WA+ en All Risk. Direct 50% no-claimkorting.

WA
Wettelijke aansprakelijkheid
WA+
WA Beperkt casco
All Risk
Volledig casco
Vergoedt alleen schade die je aan anderen/andermans spullen toebrengt.Vergoedt schade die u aan anderen toebrengt (WA).De meest volledige dekking (inclusief WA).
Geen vergoeding voor schade aan uw eigen motor (bv. brand en diefstal).Ook sommige schade aan uw eigen motor (bv. brand en diefstal).Vergoedt vrijwel alle schade aan uw eigen motor (bv. aanrijding).
Geen vergoeding voor schade aan uw accessoiresSchade aan uw accessoires tot € 500,- gratis meeverzekerd.Schade aan uw accessoires tot € 500,- gratis meeverzekerd.
Geen vergoeding voor schade aan uw helm of motorkledingSchade aan uw helm en motorkleding tot € 1.000,- per polis gratis meeverzekerd.Schade aan uw helm en motorkleding tot € 1.000,- per polis gratis meeverzekerd.
Geen nieuwwaarderegeling mogelijkGeen nieuwwaarderegeling mogelijkVoor nieuw gekochte motoren is 3 jaar nieuwwaarderegeling mogelijk.
Geen aanschafwaarderegeling mogelijkGeen aanschafwaarderegeling mogelijkVoor 2e hands gekochte motoren is 3 jaar aanschafwaarderegeling mogelijk.
Bereken premieBereken premieBereken premie
Bron: Website Univé

Kies de verzekering die bij je motor past

De premie van je motorverzekering wordt door een aantal factoren bepaald. Zo is je woonplaats of het bouwjaar van je motor van invloed op de hoogte van je premie. Maar je hebt zelf ook invloed. Voor welke risico’s wil je bijvoorbeeld volledig verzekerd zijn? En hoeveel risico wil je zelf dragen? Tenslotte weet je zelf het beste hoe je verzekerd wilt zijn. 

WA motorverzekering

Wanneer kies je voor een WA? Meest afgesloten voor oudere motoren. Het is verplicht om je motor minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) te verzekeren. De WA-verzekering voor je motor vergoedt de schade die je veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Schade aan jezelf en aan je motor is niet gedekt als je kiest voor WA. De schade die je veroorzaakt wordt vergoed zonder dat je eigen risico moet betalen.

 • Schade die je veroorzaakt aan andere personen en goederen wordt vergoed
 • De alarmcentrale staat dag en nacht voor je klaar

WA+ motorverzekering

Wanneer kies je voor WA+? Uitgebreide dekking tegen een gunstige prijs. Met een WA+-motorverzekering is niet alleen de schade die je aan anderen toebrengt verzekerd. De WA+-verzekering dekt ook sommige soorten schade aan je eigen motor, bijvoorbeeld schade bij diefstal. Het standaard eigen risico is € 100,-. Ook uw helm en motorkleding zijn meeverzekerd tot €1.000.

 • Schade die je veroorzaakt aan andere personen en goederen wordt vergoed
 • Dekt ook sommige soorten andere schade aan je eigen motor

All Risk motorverzekering

Kies voor zekerheid. De beste keus voor nieuwe motoren. Met de All Risk motorverzekering kies je voor zekerheid. Het is de meest uitgebreide motorverzekering die Univé je biedt. Schade aan je motorkleding, helm en accessoires is gratis meeverzekerd. De verzekering is uit te breiden een nieuwwaarderegeling of aanschafwaarderegeling.

 • Uit te breiden met nieuw- en aanschaf waardegarantie
 • Vergoedt schade aan je eigen motor, bijvoorbeeld na een aanrijding

Je motor aanvullend verzekeren

Je kunt de WA, Beperkt Casco of de All Ris​k motorverzekering naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

Rechtshulp Verkeer. Met Rechtshulp Verkeer krijg je deskundige juridische bijstand bij juridische kwesties rond je motor.

Ongevallenverzekering. Na een ongeval met de motor keert Univé een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van jou en/of je passagier.

Univé Pechhulp. Univé is er ook als je pech hebt. Met Univé Pechhulp wordt je motor als dat kan door de hulpdienst ter plekke gerepareerd.

3 jaar Nieuw waardegarantie. Heb je een nieuwe motor en kies je voor All Risk? Dan kun je je dekking uitbreiden met 3 jaar Nieuw waardegarantie.

3 jaar Aanschaf waardegarantie. Wil je je tweedehands motor All Risk verzekeren? Dan kun je je dekking uitbreiden met 3 jaar Aanschaf waardegarantie.

Voordelen van de Univé Motorverzekering

 • Snelle schadeafhandeling
 • Gunstige 30+ premie
 • Direct 50% no-claimkorting
 • Voor maar € 3,37 per maand krijg je 24/7 hulp bij pech
 • Je kunt de premie betalen per jaar, halfjaar, kwartaal en per maand
 • Tot 80% korting op de premie van je motorverzekering door schadevrije jaren
 • Bij een Beperkt Casco of All Risk-motorverzekering zijn motorkleding, helm en accessoires gratis meeverzekerd. Voor accessoires geldt een bedrag tot € 500. Motorkleding en helm zijn meeverzekerd tot € 1.000.
 • Hulp nodig bij schade aan je motor? Univé staat dag en nacht voor je klaar. En je kunt de schade eenvoudig online melden

Je motor verzekeren met collectieve korting

Mogelijk kun je profiteren van collectief voordeel op je motorpremie via afspraken tussen Univé en je werkgever, (branche-) vereniging of bond (zoals FNV). Univé controleert periodiek bij je werkgever, vereniging of bond of je daadwerkelijk recht hebt op die aantrekkelijke korting op je motorverzekering.

Tot 80% korting op de premie van je motorverzekering door schadevrije jaren

Je kunt korting verdienen door schadevrij te rijden. Elk jaar dat je zonder schade rijdt, verhoog je je korting, tot maar liefst 80%. Heb je een keer schade, dan raak je een deel van de opgebouwde korting kwijt. Rij je al 14 jaar schadevrij, dan heb je met schade zelfs helemaal geen gevolgen voor de korting. Sluit je een motorverzekering af, dan start je met 50% korting. Heb je al eerder een motorverzekering gehad en daarmee schadevrije jaren opgebouwd? Dan kun je die gebruiken voor een hogere korting voor deze verzekering.

Univé Motorverzekering review en ervaringen

Om een zo goed mogelijke review af te leveren kijken we ook altijd even naar websites zoals de consumentenbond en Independer. Klanten beoordelen de motorverzekering met een 8.3. De mening van klanten wordt continu gevraagd. Hoe je wordt geholpen en hoe je de service ervaart is belangrijk voor Univé. De afgelopen tijd heeft Univé een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. 152 respondenten hebben de Univé motorverzekering beoordeeld.Ga goed verzekerd op weg met je motor. En voor maar € 3,37 per maand krijg je 24/7 hulp bij pech. De Univé motorverzekering is beoordeeld met een 8,3.

Hulp nodig? Wij van verzekeringkeuze.nl helpen je graag met het vergelijken en berekenen van je Motorverzekering. Wil je snel weten wat jij precies betaalt voor je motorverzekering in 2021? Bereken direct je premie via de website van Univé en je weet het binnen enkele minuten!