Petplan huisdierenverzekering review en ervaringen-2021

Optimaal gedekt met de Petplan huisdierenverzekering. Petplan is de nummer 1 huisdierenverzekering wereldwijd. In dit artikel alle informatie over de verschillende pakketten die je kunt afsluiten voor de beste zorg voor je huisdier. Als onderdeel van het gezin wil je je hond, kat, konijn of papegaai net als de rest van je familie, de beste zorg bieden die hij verdient. Een huisdierenverzekering biedt gemak en zekerheid in onzekere tijden. Zo kan jij alle aandacht aan je huisdier geven zonder je druk te maken over je portemonnee. In dit artikel onze Petplan Huisdierenverzekering review en ervaringen. Deze verzekeringen voor je dier zijn tevens direct af te sluiten.

Huisdierenverzekering verzekeringskeuze.nl

Een huisdier brengt liefde en gezelligheid en is echt een onderdeel van jouw leven. Je wilt toch ook de beste zorg bieden aan je huisdier zonder je druk te maken om de kosten? Met een huisdierenverzekering van Petplan dek je je deels tegen de medische kosten bij de dierenarts. Kosten die flink kunnen oplopen als je plotseling naar de dierenarts moet vanwege ziekte of een ongeval. Petplan is de specialist op het gebied van huisdierenverzekeringen. Zij verzekeren honden, katten, konijnen en papegaaien of vogelachtigen. Deze huisdierenverzekeringen zijn direct af te sluiten.

Tot € 5000,- jaarlijkse vergoeding

Kies zelf je dierenarts

Al verzekerd vanaf € 4,94 per maand

In 5 werkdagen je declaratie betaald

Over Petplan

Petplan is 40 jaar geleden opgericht door dierenartsen met de gedachte dat alle huisdieren de beste zorg verdienen. Wereldwijd vergoed Petplan inmiddels de zorg voor meer dan 1,5 miljoen huisdieren. Omdat alle medewerkers een achtergrond hebben in de diergeneeskunde en natuurlijk een grote liefde hebben voor dieren, kunnen ze wel stellen dat zij de specialist zijn op het gebied van hondenverzekeringen in Nederland.

Petplan is de nummer 1 huisdierenverzekering met bijna 40 jaar ervaring. De pakketten zijn met de grootste zorg samengesteld op basis van jarenlange wereldwijde ervaring. Heb je een vraag? Dan wordt je altijd te woord gestaan door een huisdierenexpert. Medewerkers hebben een diergeneeskundige achtergrond en zijn zelf ook dierenbezitters en -liefhebbers!

Bij Petplan staat optimale zorg voor jouw huisdier op nummer één. Petplan is specialist op het gebied van huisdierenverzekeringen. Naast een honden- en kattenverzekering bied Petplan als enige verzekeraar in Nederland, een verzekering voor konijnen en papegaai-achtigen.

De Website van Petplan in 2021

De Petplan huisdierenverzekering

Bij Petplan weten ze alles over het verloop van een dierenleven en welke risico’s daarbij komen kijken. Met de Petplan huisdierenverzekering is het niet langer nodig om je zorgen te maken over onverwachte dierenartsrekeningen.

Wat kost een huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering dekt je tegen onverwachtse kosten bij de dierenarts en sluit je bij Petplan al af vanaf € 4.99 per maand wanneer je kiest voor het Ongevallen pakket. Ook kosten voor je huisdier door ziekten meeverzekeren? Dan heb je een Basis verzekering voor iets meer dan € 10 per maand.

Waarom je huisdier verzekeren?

Natuurlijk sta je er niet elke dag bij stil dat je huisdier ook ziek kan worden of een ongeluk kan krijgen. Tegenwoordig is bijna iedere ziekte of aandoening te behandelen maar veel operaties zijn complex en de kosten kunnen flink oplopen tot soms wel duizenden euro’s.

Je wilt vast niet kiezen tussen je huisdier en je portemonnee. Een huisdierenverzekering voor je hond, kat, konijn of papegaai biedt zekerheid in onzekere tijden.

Huisdierenverzekeringen vergelijken

Je wilt natuurlijk de beste verzekering met de beste dekking tegen ziektekosten voor je hond, kat, konijn of papegaai afsluiten. Verzeker je huisdier al op jonge leeftijd. We raden dit aan omdat je huisdier dan nog het meest gezond is waardoor er geen uitsluitingen op de polis toegevoegd worden.

Bij Petplan heb je altijd tot 80% dekking op standaardbehandelingen. Denk aan operaties en in Nederland geregistreerde medicijnen. Houd er rekening mee dat er altijd een wachttermijn van 30 dagen geldt voor het Basis, Plus en Totaal pakket. De meest goedkope verzekering, het Ongevallen pakket, heeft een wachttermijn van 2 dagen en biedt alleen dekking in geval van een aantoonbaar ongeval.

BasisPlusTotaal
€ 3000 vergoeding 
per jaar
€ 4000 vergoeding 
per jaar
€ 5000 vergoeding 
per jaar
Operaties80%80%80%
Medicijnen80%80%80%
Consult & onderzoek50%75%80%
Specialistische zorgx50%80%
Bron: Website Petplan

Kort overzicht van de Petplan pakketten

Ongevallen Pakket

Woon je in een drukke buurt en ben je bang dat je huisdier wat overkomt? Bijvoorbeeld een aanrijding, vergiftiging of een bijtwond door een vechtpartij? Met het Ongevallen Pakket kies je voor een beperkte dekking en ben je verzekerd tegen de top 5 meest voorkomende ongelukken. Het Ongevallen Pakket is ons voordeligste pakket en kan vanaf € 6,26 per maand worden afgesloten. Binnen dit pakket vergoed Petplan als gevolg van een ongeval tot € 2.000,- per jaar.

Basis pakket

Met het Basis pakket kies je voor een prima zorgverzekering voor je hond. Behalve voor operaties ben je met deze verzekering ook gedekt voor andere zaken, zoals medicijnen. Het Basis pakket kan je afsluiten vanaf € 13,83 per maand. Binnen dit pakket vergoed Petplan kosten tot € 3.000,- per jaar.

Plus pakket

Het Plus pakket vergoedt meer behandelingen dan een basisverzekering. Naast de vergoedingen van het basispakket, biedt deze verzekering onder andere ook als je hond kostbare specialistische onderzoeken moet ondergaan. Het Plus pakket kan je afsluiten vanaf € 25,01 per maand. Binnen dit pakket vergoeden ze kosten tot € 4000,- per jaar.

Totaal pakket

Het Totaal pakket is onze meest uitgebreide hondenverzekering. Met het Totaal pakket worden je kosten tot 80% vergoed.Het Totaal pakket kan je afsluiten vanaf € 34,39 per maand. Binnen dit pakket vergoed Petplan kosten tot € 5000,- per jaar.

De voordelen van de Petplan huisdierenverzekering.

 • Vrije dierenartskeuze
 • Je bepaalt zelf door welke dierenarts je huisdier wordt behandeld. De rekening dien je in bij Petplan!
 • Ook verzekerd in het buitenland
 • Met het Plus- en Totaal pakket is je huisdier ook in het buitenland voor maximaal drie maanden verzekerd tegen ziektekosten.
 • Gratis advies
 • Medewerkers hebben een diergeneeskundige achtergrond en geven gratis advies bij vragen over je huisdierenverzekering.
 • Korting bij meerdere huisdieren
 • Als je meer dan één huisdier bij ons verzekert krijg je 5% korting per huisdier.
 • Betaling per maand of jaar
 • Je kunt kiezen de premie per maand of per jaar te betalen. Bij jaarbetaling ontvang je 3% korting.
 • Een verzekering voor elk budget
 • Wij bieden een betrouwbare verzekering tegen betaalbare premie.
 • Ook de kosten voor opname in een kliniek
 • De kosten van opname in een kliniek na een operatie worden door Petplan (deels) vergoed.
 • Geen onverwachte kosten
 • Een huisdierenverzekering biedt zekerheid in onzekere tijden. Petplan vergoed dierenarts kosten tot € 5000,- per jaar.

Petplan huisdierenverzekering review en ervaringen

Als je besluit om een huisdierenverzekering af te sluiten is het goed om je eerst te oriënteren. Er is namelijk een flink aanbod. Niet alleen zijn er meerdere verzekeraars die een huisdierenverzekering aanbieden, er is ook keuze uit verschillende dekkingen en hoogte van je eigen risico. Ga daarom bijvoorbeeld eerst op onze site verzekeringkeuze.nl een dierenverzekering vergelijken en bepaal vervolgens wat het beste past bij jouw huisdier en je budget. 

Klanten vertellen met 4,5 sterren van de 5 sterren met maar liefst een 8,7 als totaal score dat het een uitstekende verzekering is voor je huisdier! Bij Petplan weten ze alles over het verloop van een dierenleven en welke risico’s daarbij komen kijken. Met de Petplan huisdierenverzekering is het niet langer nodig om je zorgen te maken over onverwachte dierenartsrekeningen.

Waarom baasjes Petplan een 8+ geven

 • Vrije dierenartskeuze binnen heel Nederland
 • Declareren kan makkelijk online of per post
 • Altijd in contact met een dierenspecialist
 • Uitgebreide vergoeding alle rassen, ook voor een Franse en Engelse bulldog
 • Binnen 5 werkdagen je geld terug
 • Niet kiezen tussen je huisdier en je portemonnee
 • Vrije dierenartskeuze
 • Keuze uit vier pakketten
 • Een huisdierenverzekering biedt zekerheid in onzekere tijden. Wij vergoeden dierenartskosten tot € 5000,- per jaar. 
 • Je bepaalt zelf door welke dierenarts je huisdier wordt behandeld. De rekening dien je in bij Petplan!
 • Bepaal zelf welk pakket voor jouw huisdier de beste dekking biedt.

Wil je snel weten wat jij precies betaalt voor je huisdierenverzekering in 2021? Hier op verzekeringkeuze.nl kun je ook andere huisdierenverzekeringen vergelijken. Wij hebben alvast wat onderzoek voor je gedaan. Bereken hier je premie van de huisdierenverzekering en open direct. Een huisdierenverzekering bij Petplan? Bereken direct je premie via de website van Petplan en je weet het binnen een handomdraai!