Menzis zorgverzekering review en ervaringen – zorgverzekering premie 2021

Hij is bekend: de premie voor de Menzis Zorgverzekering in 2021. Lees snel verder en ontdek wat je volgend jaar betaalt. Het gaat om een coöperatie zonder winstoogmerk. Het Menzis Leefkracht collectief combineert hulp bij een gezondere leefstijl met uitstekende zorgverzekeringen.
In dit artikel onze Menzis zorgverzekering review en ervaringen.

Over Menzis

Een groep Arnhemse artsen, apothekers en tandartsen nam rond 1836 een vooruitstrevend initiatief. Ze richtten een ziekenfonds op: de Maatschappij van Voorzorg. Met als vertrekpunt dat iedereen recht heeft op zorg. Samen spraken ze de belangrijke woorden uit:Laten we solidair zijn met elkaar en de handen ineenslaan om de beschikbaarheid van medische hulp voor iedereen te garanderen.Uit die eerste initiatieven ontstaat Menzis, een coöperatie zonder winstoogmerk. Vandaag de dag zoeken we naar slimme antwoorden op de uitdagingen van deze tijd. Menzis zet zich – samen met klanten, zorgaanbieders, gemeenten en andere partners in om de zorg toegankelijk te houden. Voor iedereen; jong en oud, ziek en gezond. Waarbij ze zichzelf extra inspannen voor de 5 regio’s waar de meeste verzekerden wonen.Het hogere doel: Samen verzekeren ze kwalitatief goede en betaalbare zorg en versterken de leefkracht van ieder mens. Menzis en Anderzorg: Met 2 labels Menzis en Anderzorg bieden zij in heel Nederland basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Dit doen ze voor 2,2 miljoen klanten. Zo’n 1.500 collega’s maken zich sterk voor de klanten én voor het bedrijf Menzis; vanaf locaties in Enschede, Groningen en Wageningen.

Naast een zorgverzekeraar is Menzis een partner in gezondheid. Daarvoor ondersteunen ze mensen om leefkrachtig in het leven te staan. In de regio’s, samen met maatschappelijke partners. En met online gezondheidscoach SamenGezond, dat deelnemers helpt om gezonde keuzes makkelijker te maken.Ook onderdeel van Menzis is het Zorgkantoor, dat de langdurige zorg regelt voor inwoners van de regio’s Arnhem, Groningen en Twente.

Menzis review en ervaringen-Website zorgverzekeraar Menzis
De website van zorgverzekeraar Menzis in 2021

Menzis Zorgpremie 2021

Voor de Menzis Basisverzekering betaal je € 130,- en slechts € 123,50 met het Menzis Leefkracht collectief.

Menzis onderscheidt zich met:

 • Voordeel met het Menzis Leefkracht collectief
 • Zorg voor de regio
 • Goede en betaalbare zorg
 • Het Menzis Leefkracht collectief combineert hulp bij een gezondere leefstijl met de uitstekende zorgverzekeringen van Menzis.
 • 5% korting op de Basisverzekeringen Basis en Basis Vrij
 • 7% korting op de aanvullende (tandarts)verzekeringen die daarbij horen 
 • Ook gezinsleden krijgen deze korting
 • Iedereen kan zich aanmelden voor het Menzis Leefkracht collectief. Oók als je al bij Menzis verzekerd bent.  
 • Lang wachten op een behandeling? We kijken snel waar je terechtkunt
 • Altijd inzicht in je zorgzaken ,je regelt het met Mijn Menzis
 • Hulp bij een gezonde leefstijl en altijd goed verzekerd
 • SamenGezond helpt en je wordt beloond bij een gezonde leefstijl
 • Eenvoudig declareren dat doe je met de handige app

Menzis zorgverzekering review en ervaringen

Review Menzis Consumentenbond

Om een zo goed mogelijke review af te leveren kijken we ook altijd even naar websites zoals de consumentenbond en Independer. Zoals af te lezen in bovenstaande illustratie scoort Menzis goed.De ervaringen met betrekking tot klantvriendelijkheid, goede service ,snelle afwikkeling declaraties zijn goed bevonden . Menzis krijgt 3,5 van de 5 sterren via de Consumentenbond.

Waarom Menzis

In Nederland zorgen we met elkaar voor elkaar. Dit noemen we solidariteit in de zorgverzekering. Met z’n allen betalen we premie: jong en oud, ziek en gezond. En dat is belangrijk. Want ziek worden is geen keuze; dat overkomt je. Misschien kan iemand in zijn eentje de zorgkosten niet dragen. Maar omdat we allemaal meebetalen, houden we de zorg toch betaalbaar voor iedereen.‘Samen verzekeren’ staat voor de coöperatieve zorgverzekeraar die wij zijn. Als coöperatie zonder winstoogmerk zorgen we voor een betaalbare premie, heldere producten met een goede dekking en persoonlijke dienstverlening. Dit doen we voor zo’n 2,2 miljoen verzekerden, onder onze labels Menzis en Anderzorg. Menzis vind een betaalbare en stabiele premie essentieel voor klanten. Daarom voorkomen ze grote schommelingen in de premie. Zodat klanten niet voor verrassingen komen te staan. Elk jaar geven ze een deel van de reserves terug, om een premiestijging te beperken.Ons productaanbod is helder en transparant. Het bestaat uit 5 basisverzekeringen: Menzis Basis Voordelig, Menzis Basis, Menzis Basis Vrij, Anderzorg en HEMA zorgverzekering. En uit aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

Menzis premie berekenen

Wil je snel weten wat jij precies betaalt voor je zorgverzekering in 2021? Bereken direct je premie via de website van Menzis en je weet het binnen 2 minuten!