Lemonade

Aansprakelijkheids- en inboedelverzekering voor de 21e eeuw.

Een verzekeringsmaatschappij zoals je nog nooit eerder hebt gezien. Het hoofddoel tijdens het ontwikkelen van Lemonade was om de gebruikers een fenomenale ervaring te kunnen bieden. De dekking van Lemonade beschermt jou en je spullen thuis.

Aansprakelijkheids- en inboedelverzekering voor de 21e eeuw
Bron: Website Lemonade

Lemonade is een digitale verzekeraar die is ontworpen voor de 21e eeuw.Tijdens de stichting van Lemonade was het doel om een verzekeringsmaatschappij op te richten die gedreven wordt door sociale betrokkenheid. Dit betekent dat de verzekeraar niet aan marketing praatjes doen of zomaar geld weggeven aan liefdadigheid. In plaats daarvan wilden ze een ander systeem bouwen – een systeem dat het beste in ons allen naar boven haalt en een sociale impact heeft.

In tegenstelling tot andere verzekeringsmaatschappijen, doneren zij alle ongeclaimde premie aan goede doelen. Zij nemen een vast bedrag van je maandelijkse premie, gebruiken de rest om claims te betalen en doneren in juli wat er overblijft aan de goede doelen waar jij om geeft. Op deze manier komt de jaarlijkse donatie niet rechtstreeks uit jouw zak, maar komt het tot stand ten gevolge van goed gedrag en het goede hart van de Lemonade community.

Lemonade biedt een unieke, transparante verzekeringspolis en een gebruikerservaring die eenvoudig, snel en leuk is. In Nederland biedt Lemonade aansprakelijkheids- en inboedelverzekeringen aan. Alles is online af te sluiten . Voor de gebruiker duurt het afsluiten van een verzekering maar een paar minuten, die ze kunnen managen via de App, vanaf 2 euro per maand. Lemonade is een sociaal bedrijf waar Social Impact een missie van het bedrijf is, als gecertificeerde B-Corp in Amerika.

Ze willen dat je precies begrijpt wat je koopt en hoeveel je ervoor betaalt. Ze hebben klanten en verzekeringsprofessionals gevraagd om samen de perfecte polis te ontwikkelen. Zo hebben ze ’s werelds eerste open-source verzekeringspolis geïntroduceerd!

Het heet Polis 2.0 en het is vanaf nu beschikbaar in Frankrijk, Duitsland en Nederland!

LemonadeInboedelverzekering Bekijk
Review
LemonadeAansprakelijkheidsverzekeringBekijk
Review
Website lemonade verzekeraar
Bron: Website Lemonade

Waarom Lemonade?

Met Lemonade’s Polis 2.0, val je onder een polis die is ontworpen voor de 21ste eeuw. Het heeft allerlei coole features die speciaal voor jou zijn ontwikkeld:

 • Anti-diefstalpakket – extra dekking die je overal ter wereld beschermt tegen diefstal. In tegenstelling tot sommige andere verzekeraars, ben je met het anti-diefstalpakket gedekt als je telefoon of fiets wordt gestolen terwijl je in een cafeetje zit.
 • Inboedel betekent alles dat bij je huishouden hoort: ze maken geen onderscheid tussen een nieuwe fiets of het bestek dat je van je oma hebt geërfd. Laat het alleen even weten als je spullen hebt die meer waard zijn dan € 5.000 .Die kun je apart toevoegen zodat ze voor hun volledige waarde zijn gedekt.
 • Je kunt ervoor kiezen om het allrisk pakket toe te voegen om je spullen tegen plotselinge en onverwachte schade te beschermen (zelfs als je die zelf hebt veroorzaakt!). Als je bijvoorbeeld per ongeluk koffie op je tapijt morst of je nieuwe tv omver stoot, is dit gedekt. Dit geldt niet voor mobiele elektronica (smartphones, laptops of tablets). Neem je polis goed door om er zeker van te zijn dat je precies begrijpt wat er onder je dekking valt.
 • Om alles zo makkelijk mogelijk te maken kun je bij Lemonade je inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering samenbundelen. Lemonade geeft je een duidelijk overzicht van al je dekkingen op één plaats (in de app!). Zo heb je altijd alles bij de hand.
 • Transparantie! Polis 2.0 legt uit wat wel en niet gedekt is: super simpel. Veel andere verzekeringspolissen zitten vol met uitzonderingen en uitzonderingen op de uitzonderingen.

Met de AI-bot van Lemonade, kun je binnen enkele seconden een polis afsluiten, zonder papierwerk of telefoontjes. Een claim indienen is net zo eenvoudig: open de app, beantwoord een paar vragen en je claim wordt super snel verwerkt. Veel claims worden al binnen enkele seconden uitbetaald!Een andere coole feature van Lemonade is hun Giveback. Ze nemen een vast percentage van de maandelijkse premie, betalen de herverzekering (plus enkele onvermijdelijke kosten) en gebruiken de rest om claims te betalen. Als er geld over is, doneren ze dat aan een goed doel naar jouw keuze.

Waarin verschilt het business model van Lemonade met dat van een traditionele verzekeringsmaatschappij?

Lemonade zit anders in elkaar. In tegenstelling tot traditionele verzekeraars, nemen ze een vast percentage van jouw maandelijkse premie, betalen ze de herverzekering (plus enkele onvermijdelijke kosten) en gebruiken de rest om claims te betalen. Ze behandelen premies alsof het nog steeds het geld is van hun klanten en doneren ongeclaimde premie in onze jaarlijkse ‘Giveback’. Giveback is een uniek onderdeel van Lemonade, waarbij overgebleven geld elk jaar gedoneerd wordt aan goede doelen waar onze klanten om geven. Hun verzekerden die hetzelfde goede doel hebben gekozen, worden bij ons gezien als een soort “vriendengroep”. Lemonade gebruikt de premies van elke “vriendengroep” om de claims van die groep te betalen, resterend geld te doneren aan het gezamenlijke goede doel en gebruikt herverzekeringen om gevallen te dekken waarin de claims van de groep hoger zijn dan wat er nog in de pot zit. Op deze manier genieten hun klanten van een geweldige verzekering en krijgt de maatschappij een duwtje in de goede richting. 

Website verzekeraar Lemonade
De website van verzekeraar Lemonade in 2021

Waarvoor ben ik verzekerd bij de Inboedelverzekering?

Inboedel betekent alles dat bij je huishouden hoort: geen onderscheid tussen een nieuwe fiets of het bestek dat je van je oma hebt geërfd.Lemonade vergoedt, anders dan veel andere verzekeraars, de nieuwwaarde van de spullen in huis. Dit doen ze tot maximaal € 5.000 per item. Spullen die duurder zijn moet je aanvullend meeverzekeren en dat betekent ook een hogere premie. Raken jouw spullen beschadigd door logees in jouw Airbnb? Dit valt dan weer niet onder de dekking van Lemonade. Laat het alleen even weten als je spullen hebt die meer waard zijn dan € 5.000 – die kun je apart toevoegen zodat ze voor hun volledige waarde zijn gedekt. De polis heeft de optie dekking te bieden voor je spullen tot een maximum van € 200.000 per gebeurtenis, voor schade die is veroorzaakt door brand, bliksem, rook, explosie, inbraak, beroving, vandalisme, storm, hagel en waterschade veroorzaakt door gesprongen/geblokkeerde leidingen of lekkende apparaten. Als je het anti-diefstalpakket aan je polis hebt toegevoegd zijn je spullen ook verzekerd tegen diefstal, zolang het spullen zijn die normaal gesproken in je woning bewaard worden. Dus als je mobieltje of je fiets buitenshuis gestolen wordt dan zijn ze verzekerd. Vergeet alleen niet je fiets op slot te zetten met een slot dat is goedgekeurd door Stichting ART (2 sterren), anders is het niet gedekt. Voor mountainbikes en racefietsen geldt daarnaast ook dat ze op slot moeten worden gezet in een afgesloten ruimte of aan een vast object (bijv. een fietsenrek of lantaarnpaal). Met het all risk pakket zijn je spullen ook verzekerd voor andere schades die plotseling en onverwacht zijn ontstaan, zelfs als je dit zelf hebt veroorzaakt. Als je bijvoorbeeld koffie op je tapijt morst of je nieuwe tv omver stoot, dan valt dit onder je dekking. Dit geldt niet voor mobiele elektronica (smartphones, laptops of tablets). Deze zijn alleen verzekerd tegen brand, bliksem, rook, explosie, diefstal, inbraak, beroving, vandalisme, storm, hagel, waterschade veroorzaakt door gesprongen/geblokkeerde leidingen of lekkende apparaten. Je bent ook verzekerd als je huissleutels gestolen worden. Als dit gebeurt, betalen ze de kosten om je sloten of sleutels te vervangen.

Wat is niet verzekerd?

Helaas worden sommige vervelende situaties niet gedekt. De polis dekt geen dingen zoals het uitvallen van stroom, water of verwarming in de winter, of als je appartement wordt besmet met bedwantsen (ieuw!) en je in een hotelkamer wilt verblijven. We weten dat dit niet jouw schuld is maar deze gebeurtenissen vallen niet onder je polis, dus kunnen we ze niet vergoeden.Wat ook niet wordt gedekt is als je iets kwijt raakt, iets op mysterieuze wijze is verdwenen of onbedoelde schade aan mobiele elektronica. Dus als je bijvoorbeeld je telefoon laat vallen en je scherm breekt dan wordt dit niet gedekt. Extreme weersomstandigheden zoals: overstromingen, aardbevingen en aardverschuivingen, worden ook niet gedekt.

Wat is verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering?

Hier zijn een aantal veel voorkomende situaties waar een aansprakelijkheidsverzekering dekking voor biedt:

Letsel

 • Je rijdt per ongeluk met je fiets tegen iemand aan waardoor diegene zijn arm breekt
 • Je hond schrikt ergens van en bijt een voorbijganger op straat

Materiële schade

 • Tijdens het voetballen mist je zoontje het doel en “scoort” per ongeluk door de ruit van je buurman 
 • Je morst per ongeluk rode wijn over de bank van je schoonmoeder.

 • Schade aan eigendommen
 • Letsel aan anderen
 • Schade aan huurwoningen door brand en water
 • Schade door huisdieren
 • E-bikes
 • Boten en vaartuigen
 • Schade op reis

1. Eigendommen
Je aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schade die jij per ongeluk veroorzaakt aan het eigendom van een ander.

2. Letsel aan anderen
Iemand is tijdens je housewarming party uitgegleden en heeft zich bezeerd. Als diegene jou aansprakelijk stelt, helpen ze je uit deze penarie. Ze zullen controleren of deze claim terecht is en zullen je verdedigen – als het zover komt, ook in de rechtbank. Als jij wel aansprakelijk blijkt te zijn, betalen zij de kosten voor je.

3. Schade aan huurwoning door brand en water
Ze bieden dekking voor schade die je per ongeluk veroorzaakt aan een woning of hotelkamer die je huurt (inclusief het gehuurde meubilair), indien veroorzaakt door brand of water.

4. Schade door huisdieren
Schade die je eigen huisdieren veroorzaken aan anderen valt onder je aansprakelijkheidsverzekering. Let op: we bieden geen dekking voor schade die is veroorzaakt door paarden, vee of wilde dieren die je bezit of die permanent onder jouw zorg vallen.

5. E-bikes
Steeds meer Nederlanders stappen over naar een e-bike in plaats van een normale stadsfiets. Heel handig (geen klotsende oksels meer!), maar ben je wel verzekerd voor schade die je met je e-bike maakt? Bij Lemonade heb je dekking voor schade die je veroorzaakt met je (elektrische) fiets. Maar gemotoriseerde voertuigen met verplichte verzekeringseisen (bijvoorbeeld: bromfietsen, e-bikes met een maximumsnelheid van meer dan 25 km/u, e-scooters en segways), zijn niet gedekt.

6. Boten en vaartuigen
Lemonade biedt dekking voor schade die je veroorzaakt met kleine boten of vaartuigen. Let op: dekking geldt niet voor boten met een zeiloppervlak van meer dan 16m2, of met motoren van meer dan 4 PK.

7. Schade op reis
De Lemonade aansprakelijkheidsverzekering beschermt je wereldwijd (zolang je reis minder dan 3 maanden duurt). Dus als je op vakantie bent in Venetië en per ongeluk alle glazen sneeuwbollen omver stoot in een souvenirwinkel, dan ben je gedekt.

 Tip: je kunt het verzekerde bedrag aanpassen aan je individuele behoeften. Je kunt de inboedelverzekering uit je offerte verwijderen door de dekking op nul te zetten of verhogen door op de plus knop te klikken.

Wat valt er niet onder de dekking?

Doe je gordel om en houd je goed vast want deze informatie is heel belangrijk! In de meeste situaties vallen de volgende zaken niet onder je aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren:

 • Schade die je opzettelijk hebt veroorzaakt wordt nooit door een aansprakelijkheidsverzekering vergoed.
 • Gehuurde spullen vallen niet onder je aansprakelijkheidsverzekering. Denk bijvoorbeeld aan gehuurde meubels voor een feestje of gereedschap die je huurt voor een verbouwing.
 • Spullen die je uitleent zijn ook niet gedekt. Dus wanneer je jouw eigendom aan iemand anders hebt gegeven, heeft diegene de verantwoordelijkheid voor je spullen en is er geen dekking. Denk bijvoorbeeld aan het uitlenen van je spullen aan je vriend.
 • Schade die normaal gesproken door een ander soort verzekering wordt gedekt (zoals een auto,- jacht,- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering).
 • Schade die je veroorzaakt aan personen die onder dezelfde polis vallen. Dus als jij en je partner onder dezelfde aansprakelijkheidspolis vallen en je per ongeluk de smart tv van je man kapot laat vallen, dan wordt dit niet gedekt.
 • Als er sprake is van fraude.

Om alles zo makkelijk mogelijk te maken kun je bij Lemonade je inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering samenbundelen. Lemonade geeft je een duidelijk overzicht van al je dekkingen op één plaats (in de Lemonade app!). Zo heb je altijd alles bij de hand.

Waar wacht je nog op? Sluit in een paar seconden een Lemonade verzekering af!