Lemonade Inboedelverzekering review en ervaringen – 2021

Verzekeraar Lemonade is in 2016 opgestart in Amerika. Sinds kort zijn ze ook beschikbaar in Duitsland en Nederland. Uiteraard hebben wij van verzekeringskeuze.nl Lemonade direct opgenomen in onze woonverzekering vergelijker. De dekking van Lemonade beschermt je spullen, gedreven door sociale betrokkenheid en kunstmatige intelligentie. Alleen als de kunstmatige intelligentie twijfelt of als het moeilijk wordt, neemt een mens het over. Met die formule hoopt de Amerikaanse internet verzekeraar Lemonade de Nederlandse markt op te schudden. In dit artikel onze Lemonade Inboedelverzekering review en ervaringen.

Lemonade verzekeraar
verzekeraar Lemonade

Over Lemonade

Lemonade is een digitale verzekeraar die is ontworpen voor de 21e eeuw.Tijdens de stichting van Lemonade was het doel om een verzekeringsmaatschappij op te richten die gedreven wordt door sociale betrokkenheid. Dit betekent dat de verzekeraar niet aan marketing praatjes doen of zomaar geld weggeven aan liefdadigheid. In plaats daarvan wilden ze een ander systeem bouwen – een systeem dat het beste in ons allen naar boven haalt en een sociale impact heeft.

In tegenstelling tot andere verzekeringsmaatschappijen, doneren zij alle ongeclaimde premie aan goede doelen. Zij nemen een vast bedrag van je maandelijkse premie, gebruiken de rest om claims te betalen en doneren in juli wat er overblijft aan de goede doelen waar jij om geeft. Op deze manier komt de jaarlijkse donatie niet rechtstreeks uit jouw zak, maar komt het tot stand ten gevolge van goed gedrag en het goede hart van de Lemonade community.

Lemonade biedt een unieke, transparante verzekeringspolis en een gebruikerservaring die eenvoudig, snel en leuk is. In Nederland biedt Lemonade aansprakelijkheids- en inboedelverzekeringen aan. Alles is online af te sluiten . Voor de gebruiker duurt het afsluiten van een verzekering maar een paar minuten, die ze kunnen managen via de app, vanaf 2 euro per maand. Lemonade is een sociaal bedrijf waar Social Impact een missie van het bedrijf is, als gecertificeerde B-Corp in Amerika.

Website verzekeraar Lemonade
De website van verzekeraar Lemonade in 2021

Lemonade Inboedelverzekering 2021

Vergeet alles wat je weet over verzekeringen. Direct geregeld. Scherpe prijzen. Groot hart. Maya, de charmante bot, gebruikt kunstmatige intelligentie om de meest passende verzekering voor jou te vinden. Super eenvoudig en snel!

Website verzekeraar Lemonade
Bron: Website Lemonade

Waarvoor ben ik verzekerd?

De polis heeft de optie dekking te bieden voor je spullen tot een maximum van € 200.000 per gebeurtenis, voor schade die is veroorzaakt door brand, bliksem, rook, explosie, inbraak, beroving, vandalisme, storm, hagel en waterschade veroorzaakt door gesprongen/geblokkeerde leidingen of lekkende apparaten. Als je het anti-diefstalpakket aan je polis hebt toegevoegd zijn je spullen ook verzekerd tegen diefstal, zolang het spullen zijn die normaal gesproken in je woning bewaard worden. Dus als je mobieltje of je fiets buitenshuis gestolen wordt dan zijn ze verzekerd. Vergeet alleen niet je fiets op slot te zetten met een slot dat is goedgekeurd door Stichting ART (2 sterren), anders is het niet gedekt. Voor mountainbikes en racefietsen geldt daarnaast ook dat ze op slot moeten worden gezet in een afgesloten ruimte of aan een vast object (bijv. een fietsenrek of lantaarnpaal). Met het all risk pakket zijn je spullen ook verzekerd voor andere schades die plotseling en onverwacht zijn ontstaan, zelfs als je dit zelf hebt veroorzaakt. Als je bijvoorbeeld koffie op je tapijt morst of je nieuwe tv omver stoot, dan valt dit onder je dekking. Dit geldt niet voor mobiele elektronica (smartphones, laptops of tablets). Deze zijn alleen verzekerd tegen brand, bliksem, rook, explosie, diefstal, inbraak, beroving, vandalisme, storm, hagel, waterschade veroorzaakt door gesprongen/geblokkeerde leidingen of lekkende apparaten. Je bent ook verzekerd als je huissleutels gestolen worden. Als dit gebeurt, betalen ze de kosten om je sloten of sleutels te vervangen.

Wat is verzekerd? lemonade verzekeraar
Bron: Website Lemonade

Wat is niet verzekerd?

Helaas worden sommige vervelende situaties niet gedekt. De polis dekt geen dingen zoals het uitvallen van stroom, water of verwarming in de winter, of als je appartement wordt besmet met bedwantsen (ieuw!) en je in een hotelkamer wilt verblijven. Ze weten dat dit niet jouw schuld is maar deze gebeurtenissen vallen niet onder je polis, dus kunnen ze ze niet vergoeden.Wat ook niet wordt gedekt is als je iets kwijt raakt, iets op mysterieuze wijze is verdwenen of onbedoelde schade aan mobiele elektronica. Dus als je bijvoorbeeld je telefoon laat vallen en je scherm breekt dan wordt dit niet gedekt. Extreme weersomstandigheden zoals: overstromingen, aardbevingen en aardverschuivingen, worden ook niet gedekt.

Ze bieden geen dekking voor schade als gevolg van onjuist uitgevoerde reiniging/reparatie of een gebrekkige constructie/installatie. Ook bieden ze geen dekking voor schade aan spullen die uit zichzelf stuk gaan. Schade veroorzaakt door huisdieren, insecten, ongedierte of andere dieren wordt niet gedekt.Ze bieden geen dekking voor schade veroorzaakt door overstromingen, aardbevingen, aardverschuivingen of grondwater.Schade veroorzaakt door oorlog, terrorisme, burgerlijke onrust of kernenergie wordt niet gedekt.

Lemonade Inboedelverzekering review en ervaringen

Om een zo goed mogelijke review af te leveren kijken we ook altijd even naar websites zoals de consumentenbond en Independer of in de App Store . Zoals ook af te lezen in onderstaande illustratie hebben ze de 5 sterren behaald voor de inboedelverzekering gebaseerd op 25.000 wereldwijde reviews!

Review en ervaringen verzekeraar Lemonade
Bron: Website verzekeraar Lemonade

Met de komst van Lemonade gebeurt er weer eens iets écht nieuws op de verzekeringsmarkt. Als dit Amerikaanse bedrijf zijn beloftes inlost – ‘verzekerd in seconden, uitbetaald in minuten’ – hebben met name jonge consumenten er ook in Nederland een interessante optie bij. Lemonade heeft veel geautomatiseerd en mikt op jongeren. De premies zijn dan ook relatief laag.

De Lemonade Inboedelverzekering is dus erg gunstig geprijsd en kunnen via de website of via de app in een paar minuten aangevraagd worden.

Belangrijk pluspunt van de inboedelverzekering is dat Lemonade in principe altijd de vervangingskosten van je spullen biedt. Dit betekent dat ze de kosten betalen voor reparatie of vervanging van je item met een nieuw product (van hetzelfde type en model). Dat geldt wel tot maximaal € 5.000 per item. Duurdere items moet je apart aanmelden en kosten je extra premie.

Lemonade premie berekenen

De hele Lemonade-ervaring is beschikbaar via de Lemonade iOS- en Android-app en je kunt ook een polis afsluiten via de website. Ze bieden momenteel verzekeringen aan in Duitsland, Nederland en Frankrijk. In de nabije toekomst zullen ze steeds meer producten in meer landen in Europa aanbieden.

Wil je snel weten wat jij precies betaalt voor je inboedelverzekering in 2021? Bereken direct je premie via de website van Lemonade en je weet het binnen een handomdraai!