Lemonade Aansprakelijkheidsverzekering review en ervaringen – 2021

Lemonade logo verzekeraar website Lemonade

Verzekeraar Lemonade is in 2016 opgestart in Amerika. Sinds kort zijn ze ook beschikbaar in Duitsland en Nederland.Uiteraard hebben wij van verzekeringskeuze.nl Lemonade direct opgenomen in onze woonverzekering vergelijker. Belangrijk dus dat we meer vertellen over deze nieuwe verzekeraar. De dekking van Lemonade beschermt jou en je spullen, gedreven door sociale betrokkenheid en kunstmatige intelligentie. Alleen als de kunstmatige intelligentie twijfelt of als het moeilijk wordt, neemt een mens het over. Met die formule hoopt de Amerikaanse internet verzekeraar Lemonade de Nederlandse markt op te schudden. Lemonade heeft een ander verzekeringsmodel dan de traditionele verzekeraars. Ze vinden dat de premie die jij betaalt jouw geld is en niet dat van de verzekeraar. Lemonade is eenvoudig te begrijpen en transparant. Ze nemen een vast percentage van de premie, betalen schadevergoedingen super snel en doneren het overgebleven geld aan een goed doel waar de klant voor kiest. In dit artikel onze Lemonade Aansprakelijkheidsverzekering review en ervaringen.

Over Lemonade

Lemonade is een digitale verzekeraar die is ontworpen voor de 21e eeuw.Tijdens de stichting van Lemonade was het doel om een verzekeringsmaatschappij op te richten die gedreven wordt door sociale betrokkenheid. Dit betekent dat de verzekeraar niet aan marketing praatjes doen of zomaar geld weggeven aan liefdadigheid. In plaats daarvan wilden ze een ander systeem bouwen – een systeem dat het beste in ons allen naar boven haalt en een sociale impact heeft.

In tegenstelling tot andere verzekeringsmaatschappijen, doneren zij alle ongeclaimde premie aan goede doelen. Zij nemen een vast bedrag van je maandelijkse premie, gebruiken de rest om claims te betalen en doneren in juli wat er overblijft aan de goede doelen waar jij om geeft. Op deze manier komt de jaarlijkse donatie niet rechtstreeks uit jouw zak, maar komt het tot stand ten gevolge van goed gedrag en het goede hart van de Lemonade community.

Lemonade biedt een unieke, transparante verzekeringspolis en een gebruikerservaring die eenvoudig, snel en leuk is. In Nederland biedt Lemonade aansprakelijkheids- en inboedelverzekeringen aan. Alles is online af te sluiten . Voor de gebruiker duurt het afsluiten van een verzekering maar een paar minuten, die ze kunnen managen via de App, vanaf 2 euro per maand. Lemonade is een sociaal bedrijf waar Social Impact een missie van het bedrijf is, als gecertificeerde B-Corp in Amerika.

De website van verzekeraar Lemonade in 2021
De website van verzekeraar Lemonade in 2021

Lemonade aansprakelijkheidsverzekering 2021

Vergeet alles wat je weet over verzekeringen. Direct geregeld. Scherpe prijzen. Groot hart. Maya, de charmante bot, gebruikt kunstmatige intelligentie om de meest passende verzekering voor jou te vinden. Super eenvoudig en snel.Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade die jij veroorzaakt aan anderen of aan de spullen van iemand anders. Je kunt zelf een bedrag kiezen waarvoor je verzekerd wilt zijn: € 1.250.000 of € 2.500.000. Leen je spullen van iemand anders en gaat iets kapot? Dan is dat niet gedekt. 

Waarvoor ben ik verzekerd?

Met een aansprakelijkheidsverzekering van Lemonade ben je voor de volgende zaken verzekerd:

 • Schade aan eigendommen
 • Letsel aan anderen
 • Schade aan huurwoningen door brand en water
 • Schade door huisdieren
 • E-bikes
 • Boten en vaartuigen
 • Schade op reis

Wat is niet verzekerd?

 • Schade die je opzettelijk hebt veroorzaakt wordt nooit door een aansprakelijkheidsverzekering vergoed.
 • Gehuurde spullen vallen niet onder je aansprakelijkheidsverzekering. Denk bijvoorbeeld aan gehuurde meubels voor een feestje of gereedschap die je huurt voor een verbouwing.
 • Spullen die je uitleent zijn ook niet gedekt. Dus wanneer je jouw eigendom aan iemand anders hebt gegeven, heeft diegene de verantwoordelijkheid voor je spullen en is er geen dekking. Denk bijvoorbeeld aan het uitlenen van je spullen aan je vriend.
 • Schade die normaal gesproken door een ander soort verzekering wordt gedekt (zoals een auto,- jacht,- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering).
 • Schade die je veroorzaakt aan personen die onder dezelfde polis vallen. Dus als jij en je partner onder dezelfde aansprakelijkheidspolis vallen en je per ongeluk de smart tv van je man kapot laat vallen, dan wordt dit niet gedekt.
 • Als er sprake is van fraude.

Lemonade Aansprakelijkheidsverzekering review en ervaringen

Om een zo goed mogelijke review af te leveren kijken we ook altijd even naar websites zoals de consumentenbond en Independer of in de App Store . Zoals ook af te lezen in onderstaande illustratie hebben ze de 5 sterren behaald voor de inboedelverzekering gebaseerd op 25.000 wereldwijde reviews! Een wereldrecord in het afhandelen van claims, namelijk binnen 3 seconden en 30% van de claims worden direct afgehandeld. Dus als jij je zaken graag digitaal geregeld wilt hebben en Lemonade het beste voor jou uit onze vergelijking komt, is deze verzekeraar zeker iets voor jou. 

Bron: Website verzekeraar Lemonade

Waarom Lemonade?

Met Lemonade’s Polis 2.0, val je onder een polis die is ontworpen voor de 21ste eeuw. Het heeft allerlei coole features die speciaal voor jou zijn ontwikkeld:

 • Anti-diefstalpakket – extra dekking die je overal ter wereld beschermt tegen diefstal. In tegenstelling tot sommige andere verzekeraars, ben je met het anti-diefstalpakket gedekt als je telefoon of fiets wordt gestolen terwijl je in een cafeetje zit.
 • Inboedel betekent alles dat bij je huishouden hoort: ze maken geen onderscheid tussen een nieuwe fiets of het bestek dat je van je oma hebt geërfd. Laat het Lemonade alleen even weten als je spullen hebt die meer waard zijn dan € 5.000 en dan nemen ze contact met je op.
 • Je kunt ervoor kiezen om het allrisk pakket toe te voegen om je spullen tegen plotselinge en onverwachte schade te beschermen (zelfs als je die zelf hebt veroorzaakt!). Als je bijvoorbeeld per ongeluk koffie op je tapijt morst of je nieuwe tv omver stoot, is dit gedekt. Dit geldt niet voor mobiele elektronica (smartphones, laptops of tablets). Neem je polis goed door om er zeker van te zijn dat je precies begrijpt wat er onder je dekking valt.
 • Om alles zo makkelijk mogelijk te maken kun je bij Lemonade je inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering samenbundelen. Lemonade geeft je een duidelijk overzicht van al je dekkingen op één plaats (in de app!). Zo heb je altijd alles bij de hand.
 • Transparantie! Polis 2.0 legt uit wat wel en niet gedekt is: super simpel. Veel andere verzekeringspolissen zitten vol met uitzonderingen en uitzonderingen op de uitzonderingen.

Met de AI-bot van Lemonade, kun je binnen een handomdraai een polis afsluiten, zonder papierwerk of telefoontjes. Een claim indienen is net zo eenvoudig: open de app, beantwoord een paar vragen en je claim wordt supersnel verwerkt. Veel claims worden al binnen enkele seconden uitbetaald! Een andere coole feature van Lemonade is de Giveback. Ze nemen een vast percentage van de maandelijkse premie, betalen de herverzekering (plus enkele onvermijdelijke kosten) en gebruiken de rest om claims te betalen. Als er geld over is, doneren we dat aan een goed doel naar jouw keuze.

Lemonade premie berekenen

De hele Lemonade-ervaring is beschikbaar via de Lemonade iOS- en Android-app en je kunt ook een polis afsluiten via de website. Ze bieden momenteel verzekeringen aan in Duitsland, Nederland en Frankrijk. In de nabije toekomst zullen ze steeds meer producten in meer landen in Europa aanbieden.

Wil je snel weten wat jij precies betaalt voor je aansprakelijkheidsverzekering in 2021? Bereken direct je premie via de website van Lemonade en je weet het binnen een handomdraai!