Ditzo Woonhuisverzekering review en ervaringen-2021

Een woonhuisverzekering, ook wel opstalverzekering genoemd, is onmisbaar als je een eigen huis hebt. Met de Ditzo Woonhuisverzekering is je huis goed verzekerd tegen schade door brand, lekkage, inbraak of slecht weer. En heb je bijvoorbeeld na een schade vervangende woonruimte nodig dan regelt Ditzo dat voor je.  Hier vind je meer informatie over woonverzekeringen van Ditzo. Lees snel verder en ontdek wat je betaald. In dit artikel onze Ditzo woonhuisverzekering review en ervaringen.

Ditzo Woonhuisverzekering
Woonverzekering

Over Ditzo

Verzekeren begint bij jouw gemak. Niet bij het gemak van een verzekeraar. Het is tenslotte niet iets waar je elke dag mee bezig wilt zijn. Laat staan je druk over wilt maken. Daarom wil je alles direct goed geregeld hebben. Ditzo biedt je verzekeringen die zijn toegespitst op wat je echt nodig hebt. Verzekeringen met heldere voorwaarden die je gemakkelijk kunt aanpassen. Waar en wanneer je maar wilt. We vertellen graag meer over het bedrijf Ditzo, maar het is natuurlijk ook leuk om de mensen áchter Ditzo te leren kennen. We stellen ze daarom eerst aan je voor.

Ditzo is een internet verzekeraar en onderdeel van de groep van ASR Nederland N.V. Je sluit bij hen je verzekering(en) direct af via internet. Wij geven geen advies. Wil je wel advies? Dan helpt grote broer a.s.r. je graag verder. a.s.r. werkt samen met duizenden adviseurs kantoren door heel Nederland.

In oktober 2007 zijn ze gestart met de Ditzo Autoverzekering. In 2008 kwamen daar ook de Ditzo Woonhuisverzekering, de Ditzo Inboedelverzekering, de Ditzo Aansprakelijkheidsverzekering, de Ditzo Reisverzekering en de Ditzo Rechtsbijstandverzekering bij. In 2011 introduceerden ze – met John de Wolf in de hoofdrol – de Ditzo Zorgverzekering.

Dekking woonhuisverzekering

Wat is verzekerd?

Met de Ditzo Woonhuisverzekering is je huis goed verzekerd tegen schade door brand, lekkage, inbraak of slecht weer. En heb je bijvoorbeeld na een schade vervangende woonruimte nodig dan regelen ze dat voor je. Verzeker je
huis vanaf € 7,26p/mnd .

​Basisdekking

Met de basisdekking ben je verzekerd voor schade door:

Brand, storm en natuur

Beschadiging van je spullen door:

 • Brand, ontploffing, bliksem, storm
 • Neerslag, vorst en overstroming
 • Omvallen van bomen of vallen van afgebroken takken

Bij storm heb je standaard een eigen risico van € 375. Je kunt ervoor kiezen om dit eigen risico te verlagen naar € 0. Dit eigen risico trekken ze af van de schadevergoeding. We spreken van storm bij windkracht 7 of hoger.

Diefstal, vandalisme en beroving

Beschadiging en kwijtraken van je spullen door:

 • (Poging tot) diefstal
 • (Poging tot) gewelddadige beroving en afpersing
 • Vandalisme door iemand die het woonhuis zonder je toestemming is binnengedrongen
 • Rellen, opstootjes, plunderingen en werkstaking

Water

Beschadiging van je spullen door water en stoom gestroomd uit of binnengedrongen via aan- of afvoerleidingen die bij het woonhuis horen en de sanitaire apparaten die daarop zijn aangesloten:

 • Cv-installaties
 • Airconditioningsinstallaties
 • Riolen en rioolputten
 • Sprinklerinstallaties

Olie, rook en roet

Je bent verzekerd voor beschadiging van je spullen door:

 • Olie die stroomt uit een verwarmingsinstallatie of uit leidingen en tanks die bij de installatie horen
 • Rook en roet uit een verwarmingsinstallatie die op de schoorsteen van je woonhuis is aangesloten

Allriskdekking

Bij de Allriskdekking heb je ook dekking voor schade aan je woonhuis door andere van buiten komende, onverwachte en onvoorziene gebeurtenissen die niet onder de basisdekking vallen.*

*Let op: deze allriskdekking geldt niet als je je woonhuis verhuurt

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat zij aftrekken van een eventuele schadevergoeding. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie!

Je hebt de keuze uit:

 • € 0
 • € 100
 • € 500

Let op: bij schade veroorzaakt door storm, heb je standaard een eigen risico van € 375. Je kunt ervoor kiezen om dit eigen risico te verlagen naar € 0.

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekking heeft Ditzo de aanvullende dekkingen ‘Glas’, Zonnepanelen’ en ‘Verhuur’​.

Aanvullende dekkingen woonhuisverzekering

Glas

Met deze aanvullende dekking krijg je de kosten vergoed van het vervangen van je gebroken ruiten door brand, ontploffing en blikseminslag (basisdekking) én alle andere van buiten komende, onverwachte en onvoorziene gebeurtenissen. Ze laten de gebroken ruiten vervangen door glas van dezelfde kwaliteit en we verrichten het noodzakelijke schilderwerk. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico, dan geldt dit niet voor de aanvullende dekking glas.

Zonnepanelen

Heb je zonnepanelen en wil je dat deze ook meeverzekerd zijn met de woonhuisverzekering? Kies dan voor de dekking ‘Zonnepanelen’. Let op: zonnepanelen zijn alleen meeverzekerd als ze ‘aard- en nagelvast’ aan het woonhuis bevestigd zijn.

Verhuur

Verhuur je (een gedeelte van) je woning en wil je dat je inboedel dan ook verzekerd is? Kies dan voor de dekking ‘Verhuur’. Verhuur je 1 tot 3 kamers, kies dan voor de optie ‘maximaal 3 kamers’. Verhuur je je gehele woning, kies dan voor de optie ‘Gehele woonhuis’.

Je bent verzekerd als:

 • er een schriftelijke of digitale huurovereenkomst is tussen jou en de huurder waaruit blijkt wie de huurder is.
 • je zelf in het woonhuis woont, wanneer je kamers verhuurt
 • je verhuurt aan 1 persoon of 1 gezin, wanneer je je hele woonhuis verhuurt.

Je bent alleen verzekerd als je de kamers of het hele woonhuis niet langer dan 17 weken per jaar verhuurt. Als het hoofddoel van de woning is om deze te (gaan) verhuren zien wij dit als zakelijk gebruik. In dat geval is er geen dekking voor verhuur.

Verzeker je huis tegen brand, storm en inbraak

​Een opstalverzekering (of woonhuisverzekering) is onmisbaar als je een eigen huis hebt. Schade door brand, lekkage, inbraak of slecht weer wil je natuurlijk goed verzekeren. De Ditzo Opstalverzekering lost dat probleem in een keer voor je op. Je sluit al een Ditzo Opstalverzekering af vanaf €7,26 per maand.

Voordelen van de Ditzo Opstalverzekering

Je bent met de Ditzo Opstalverzekering gegarandeerd nooit onderverzekerd, het verzekerd bedrag is altijd voldoende. Daarnaast kun je:

 • Vervangende woonruimte krijgen bij nood 
 • Zelf je eigen risico bij stormschade bepalen 
 • Je woning ook bij verhuur verzekeren (bv. Airbnb

Altijd Wonen Garantie

Is je huis zo beschadigd dat je niet meer in je huis kunt wonen, dan regelt Ditzo per direct vervangende woonruimte. Zodat je snel met je leven verder kunt. Intussen doen we er alles aan om je schade zo snel mogelijk op te lossen.

Wat is het verschil tussen een opstal en een inboedelverzekering?

Met een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd) ben je verzekerd voor schade aan alles wat ingebouwd of (vast)genageld is aan je huis. Denk aan de keuken, badkamer en een inbouwkoelkast. Een inboedelverzekering​ sluit je af om jouw ‘losse’ spullen te verzekeren, zoals je bank, tafel en laptop. Bij beide verzekeringen kun je kiezen voor een basis- of allriskdekking.

​​
​​Waarom de Ditzo woonhuisverzekering?

Als je een verzekering online afsluit, wil je geen gedoe met ‘voorlopige dekkingen’. Daarom zie je bij Ditzo direct waar je aan toe bent. Je aanvraag wordt meestal direct geaccepteerd en gaat in wanneer je wilt. ​

Altijd Wonen Garantie

Is je woonhuis door een gebeurtenis die onder je dekking valt zó beschadigd dat je niet meer in je huis kunt wonen, dan regelen we per direct vervangende woonruimte. Zodat je snel met je leven verder kunt. Intussen doen ze er alles aan om je schade zo snel mogelijk op te lossen.

Altijd voldoende verzekerd. Gegarandeerd!

Bij het afsluiten van de woonhuisverzekering schatten ze de waarde van de woning in, maar de waarde kan stijgen. Ook al vul je eens in de paar jaar een ingewikkelde herbouwwaardemeter in, toch kun je het gevoel hebben dat je niet voldoende bent verzekerd. Bij Ditzo hoef je je daar geen zorgen over te maken. Want bij hen ben je gegarandeerd nooit onderverzekerd, ook al is de waarde van je woning gestegen.

 • Verzekerd bedrag is altijd voldoende
 • Hoeveel je huis ook in waarde stijgt

Schade snel geregeld. Zonder gedoe

Heb je schade? Bel of app dan even. Zij regelen alles snel:

 • Je schade direct in behandeling
 • Schadeformulier invullen niet nodig
 • Laat je een Ditzo herstelbedrijf de schade repareren, dan heb je nergens omkijken naar

Zonder gedoe overstappen naar Ditzo

Ben je nu elders verzekerd? Overstappen naar de Ditzo Woonhuisverzekering is heel eenvoudig. 

De gratis Ditzo Opzegservice: 

 • Bereken je premie, verzeker je woning en kies dan Opzegservice
 • Wij sturen je een kant en klare opzegbrief
 • Jij ondertekent de brief, en stuurt hem naar je verzekeraar

Hulp bij schade aan je woning

Vervelend dat je schade hebt aan je woning. Ditzo doet er alles aan om dit zo snel mogelijk voor je op te lossen. Is er sprake van een acuut noodgeval? Bel dan direct met de Ditzo Alarmcentrale: +31 30 699 07 08. Wil je een schade melden? Dan kan dit heel gemakkelijk via:

 • WhatsApp (06 – 516 777 01) 
 • Telefoon (030 – 699 79 30)

Schade beperken

Wat kun je zelf doen bij schade?

 • Neem direct maatregelen om verdere schade te voorkomen. Probeer bijvoorbeeld een lekkage direct af te dichten
 • Maak foto’s van de schade. Zorg dat de schade goed zichtbaar in beeld komt
 • Noteer de dag en het tijdstip van de schade. Dit kan bij stormschade belangrijk zijn
 • Meld je schade zo spoedig mogelijk. Hou daarbij je polisnummer bij de hand. Woon je in een huurwoning? Meld de schade dan ook bij de verhuurder
 • Bij een brand waarbij de brandweer moet uitrukken, schakelt de alarmcentrale vaak een zogenaamde salvage-coördinator in. Deze regelt de eerste zaken namens Ditzo, denk aan tijdelijk onderdak en opruimen van de rommel
 • Doe bij inbraak of diefstal altijd aangifte bij de politie

Altijd Wonen Garantie

Is je inboedel zo beschadigd dat je niet meer in je huis kunt wonen? Ditzo regelt direct vervangende woonruimte.

Onze schadegaranties

 • Je hoeft niets zelf voor te schieten als wij de reparatie voor je regelen
 • Je bent nooit onderverzekerd
 • Schadeformulier invullen is niet nodig

Ditzo Woonhuisverzekering review en ervaringen 2021

Ditzo review en ervaringen

Om een zo goed mogelijke review af te leveren kijken we ook altijd even naar websites zoals de consumentenbond en Independer. Je wilt graag dat een woonverzekeraar goede service biedt. Daarom kijken wij altijd naar klanten om hun ervaringen met de woonverzekering te delen. 

Gegarandeerd nooit onderverzekerd. Lage premie & al in 2 min geregeld. Bij Ditzo is je huis goed verzekerd tegen schade door brand, lekkage, of slecht weer. Scherpe Premie. Service via mobiel. Direct online afsluiten. Dekking: Glas, Tuin en balkon, Brand, Storm, Inbraak.‎ Aanvullende Dekkingen · ‎Opstalverzekering Woonhuisverzekering – vanaf € 7,26/mnd.

Zoals hierboven is af te lezen krijgt de Ditzo Woonhuisverzekering  een mooie beoordeling: gemiddeld een 7,7. Klanttevredenheid: ★★★★★★★★★★ 83%.

Voordelen van de Ditzo Woonhuisverzekering

Ditzo woonhuisverzekering afsluiten
 • Onbeperkte garantie tegen onderverzekering
 • Wij regelen vervangende woonruimte bij nood
 • Zelf je eigen risico bij stormschade bepalen
 • Je woning ook bij verhuur te verzekeren (bv. Airbnb)
 • Alles zelf online regelen
 • Altijd scherpe premies
 • Alles onder 1 dak met het voordeelpakket

Overstappen is heel eenvoudig

Wil je overstappen naar Ditzo maar zie je op tegen al dat gedoe? Niet nodig! Overstappen is heel eenvoudig. Bekijk je premie en kies bij het afsluiten voor onze opzegbrief. Je hoeft deze alleen maar te ondertekenen en naar je huidige verzekeraar op te sturen.

Vervangende woonruimte

Is je woonhuis zo beschadigd dat je er niet meer kunt wonen, dan regelen we per direct vervangende woonruimte. Zodat je snel met je leven verder kunt. Intussen doen we er alles aan om je schade zo snel mogelijk op te lossen.  

Altijd voldoende verzekerd. Gegarandeerd!

Bij het afsluiten van de woonhuisverzekering schatten wij de waarde van de woning in, maar de waarde kan stijgen. Ook al vul je eens in de paar jaar een ingewikkelde herbouwwaardemeter in, toch kun je het gevoel hebben dat je niet voldoende bent verzekerd. Bij Ditzo hoef je je daar geen zorgen over te maken. Want bij ons ben je gegarandeerd nooit onderverzekerd: ook al is de waarde van je woning gestegen. Maar in sommige situaties vergoeden we je schade niet. 

Ook glasschade meeverzekeren

Met de basisdekking ben je verzekerd voor ruitbreuk in je huis door brand, ontploffing of blikseminslag. Met de keuzeoptie Glas ben je ook verzekerd bij een andere van buiten komende, onvoorziene en onverwachte gebeurtenis. We vergoeden je glas inclusief de gevolgschade hiervan aan je woonhuis en de noodzakelijke voorzieningen bij glasschade, zoals het schilderwerk bij het vervangen van de ruit. 

Andere woonverzekeringen van Ditzo

Naast de woonhuisverzekering hebben ze ook een goede inboedelverzekering. De Ditzo Inboedelverzekering biedt je alle zekerheid voor je spullen in en om het huis. Zowel bij kleine ongelukjes als grote schades door lekkage, brand en inbraak.

Direct afsluiten, zonder wachttijd

Als je een woonhuisverzekering online afsluit, wil je geen gedoe met ‘voorlopige dekkingen’. Daarom zie je bij ons direct waar je aan toe bent. Je aanvraag wordt meestal direct geaccepteerd en gaat in wanneer je wilt. Je sluit de verzekering af voor een jaar. Je opzegtermijn is daarna maximaal één maand.

Hulp nodig? Wij van verzekeringkeuze.nl helpen je graag met het vergelijken en berekenen van je woonverzekering. Wil je snel weten wat jij precies betaalt voor je woonverzekering in 2021? Bereken direct je premie via de website van Ditzo en je weet het binnen enkele minuten!