AEGON autoverzekering review en ervaringen– 2021

Zelf de dekking van je autoverzekering bepalen? Bij Aegon kan dat. Wel of geen pechhulp, een leenauto en voor welke soorten autoschade je jezelf verzekert: je zit zelf aan het stuur van je verzekering. Aegon biedt keuze uit 5 dekkingen: WA, WA Extra en 3 Allriskdekkingen. De herstelbedrijven van Aegon hebben het keurmerk GroenGedaan! of Stichting Erkend Duurzaam. In dit artikel onze Aegon autoverzekering review en ervaringen, deze zijn tevens direct af te sluiten.

Over AEGON-autoverzekering

Aegon is opgericht in 1983 en biedt financiele producten voor nu en later aan, eventueel met persoonlijk advies. De nadruk ligt op het direct online afsluiten van producten en heldere en begrijpelijke informatieverstrekking.

Aegon Nederland biedt producten en diensten voor het grootste deel aan via tussenpersonen, adviesbureaus en accountants. Aegon Bank is de verkooporganisatie van Aegon Nederland, particulieren kunnen hier rechtstreeks terecht voor financiele producten.

Aegon biedt een online autoverzekering en reisverzekering aan en verzekeringen voor aansprakelijkheid, inboedel- en opstal, rechtsbijstand en overlijdensrisico. Ook kun je terecht voor producten op het gebied van sparen, beleggen, vermogensbeheer, hypotheken en pensioen.

Aegon autoverzekering in 2021

Zelf de dekking van je autoverzekering bepalen? Bij Aegon kan dat. Wel of geen pechhulp, een leenauto en voor welke soorten autoschade je jezelf verzekert: je zit zelf aan het stuur van je verzekering.

 • Keuze uit 5 dekkingen: WA, WA Extra en 3 Allriskdekkingen
 • De herstelbedrijven van Aegon hebben het keurmerk GroenGedaan! of Stichting Erkend Duurzaam

Dekking

Ontdek de verschillen tussen WA (Wettelijke aansprakelijkheid), WA Extra en Allrisk. Je kunt voor je autoverzekering bij Aegon kiezen uit maar liefst 5 dekkingen:

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Je bent wettelijk verplicht deze verzekering af te sluiten bij je auto. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade die je aan anderen veroorzaakt met je auto. Niet alleen voor schade aan zaken maar ook voor schade aan personen. Schade aan je eigen auto is niet verzekerd.

WA-Extra

Je kunt je WA-verzekering uitbreiden met de WA-Extradekking. Met deze dekking verzeker je schade aan je auto voor een aantal veelvoorkomende oorzaken zoals:

 • diefstal of inbraak;
 • ruitschade;
 • brand;
 • weersomstandigheden zoals hagel, bliksem en overstroming.

Allrisk

Dit is de meest uitgebreide dekking die je kunt kiezen. Naast de wettelijk verplichte dekking zijn bijna alle schadeoorzaken aan je auto verzekerd. Je kunt kiezen uit drie varianten. De Allrisk Basis-, de Allrisk Compleet- en de Allrisk Royaaldekking. 

De belangrijkste verschillen tussen de dekkingen op een rij

WAWA Extra Allrisk BasisAllrisk CompleetAllrisk Royaal
24/7 hulpverlening na een ongeval in Nederland en in het buitenlandJaJaJaJaJa
Letselschade en materiele schade aan anderen (bijvoorbeeld botbreuken)JaJaJaJaJa
Schade door brand, diefstal, inbraak, joyriding, storm en hagelJaJaJaJa
RuitschadeJaJaJaJa
Schade aan uw eigen auto die u zelf veroorzaakt heeftJaJaJa
Pechhulp Europa€ 125,- langs de weg€ 125,- langs de wegJa
Pechhulp NederlandJa
Lege-accuservice Nederland voor elektrische auto’sJaJa
Nieuwwaarderegeling (bij totaalverlies van uw nieuwe auto)tot 24 maandentot 36 maanden
Aanschafwaarderegeling (bij totaalverlies van uw 2e hands auto)tot 12 maanden
(als auto bij aankoop
nog geen vijf jaar oud is)
tot 24 maanden
(als auto bij aankoop
nog geen vijf jaar oud is)
Bron: Website AEGON

Heb je gekozen voor WA, WA Extra of Allrisk? Je kunt je daarnaast aanvullend verzekeren. Hieronder staan de mogelijke modules.

Bestuurder en Inzittendenverzekering

Wanneer je een verkeersongeluk is overkomen waaraan je zelf schuldig bent, kun je je letselschade in de regel op niemand verhalen. Je moet dus zelf je eigen onkosten vergoeden.

Stel dat je na een verkeersongeval niet meer in staat bent om te werken. Dan verlies je niet alleen je inkomen, maar heb je misschien ook huishoudelijke hulp nodig. Of moet je woning worden aangepast. Dit alles krijg je wel vergoed met de Aegon Bestuurder en Inzittendenverzekering. Deze module kun je afsluiten bij de Aegon Autoverzekering, ook als je alleen WA verzekerd bent.

Met de Bestuurder en Inzittendenverzekering ontvangen zowel de bestuurder als de passagiers van de verzekerde auto na een verkeersongeval een vergoeding die gelijk staat aan de werkelijk opgelopen schade, als er geen andere verzekering of voorziening is die de schade vergoedt. Het maakt hierbij niet uit wie er schuld heeft aan het ongeval. Verder is er dekking voor letselschade in Nederland bij een verkeersongeval in het openbaar vervoer, of als je je tijdens het ongeval in een auto bevindt die niet van jou of van een gezinslid is.
 

Jezelf, je passagiers en je eigendommen zijn goed verzekerd
Bij overlijden en letsel kan de financiële impact groot zijn. De module Bestuurder en Inzittendenverzekering geeft een vergoeding tot maximaal € 2.500.000,- en biedt bij een verkeersongeval onder andere een vergoeding voor:

 • Schade door letsel
  • De medische kosten die niet door je zorgverzekering zijn gedekt;
  • De inkomsten die je verliest als je niet meer kunt werken;
  • De kosten van hulp in en buiten je woning;
  • Smartengeld.

 • Overlijdensschade
  Komt de bestuurder of passagier te overlijden door een verkeersongeval? Dan biedt de Bestuurder en Inzittendenverzekering dekking zoals omschreven in Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek, bijvoorbeeld voor de kosten van de uitvaart.
   
 • Schade aan particuliere eigendommen
  Daarnaast biedt de Bestuurder en Inzittendenverzekering dekking voor schade aan spullen die op of aan het lichaam worden gedragen (bijvoorbeeld kleding en sieraden) en voor schade aan spullen die met je auto worden vervoerd. Bij schade aan particuliere eigendommen wordt maximaal € 500,- per gebeurtenis uitgekeerd.

Rechtsbijstandverzekering

Hiermee verzeker je jezelf en je gezin voor rechtsbijstand. Niet alleen voor verkeersongevallen maar ook als er problemen zijn met de garage of dealer. Of als je aangekochte auto ooit gestolen blijkt te zijn, waardoor je in de problemen komt. Je krijgt persoonlijk juridisch advies en onze juristen nemen het werk voor je uit handen.

Alleen mogelijk bij Allrisk Compleet en Allrisk Royaal

Bonusbeschermer
Heb je al een aantal jaar geen schade gereden? Dan heb je schadevrije jaren opgebouwd. Bovendien ontvang je korting op je autoverzekering. Dit noemen wij bonuskorting. Rij je schade? Dan heeft dit gevolgen voor de bonuskorting. Je premie kan dan hoger worden. Met de module Bonusbeschermer kun je1 schade per jaar claimen, zonder date premie hierdoor hoger wordt. Let op: het aantal schadevrije jaren passen we wél aan als je schade claimt.

24/7 hulp bij uw schade
Kun je jou auto niet meer gebruiken door een verkeersongeluk, brand of diefstal? De Aegon Schade Service staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor je klaar om je weer op weg te helpen. Ook als je in het buitenland bent. Je bereikt de Aegon Schade Service op +31 88 344 00 00.

Wij helpen je bij schade in Nederland
Heb je schade aan je auto, aanhanger of caravan in Nederland? Wij brengen je voertuig naar een reparateur of een adres naar keuze. Je vindt eenvoudig een schadehersteller in de buurt met de online tool “Schadehersteller zoeken”. Was je net lekker onderweg naar een afspraak of sta je aan de andere kant van het land? Dan regelt Aegon voor jou en alle passagiers een taxi. Ook voor de bagage wordt natuurlijk gezorgd. Deze brengen we naar het adres van je keuze.

Ook bij schade in het buitenland zijn wij te bereiken
Schade is natuurlijk nooit prettig. Vooral niet als je in het buitenland bent. Maar ook bij schade in het buitenland kun je de Aegon Schade Service dag en nacht bereiken. We zorgen voor vervoer, berging en stalling van je auto en eventueel je aanhanger of caravan. Om de schade te beoordelen of te repareren brengen wij je auto naar de dichtstbijzijnde reparateur. Kan de schade niet binnen 4 werkdagen worden gerepareerd? Dan vervoeren wij je auto naar Nederland.

Het claimen van een autoschade heeft effect op je premie en schadevrije jaren. Bij kleine schades kan het daarom voordeliger zijn de schade zelf te betalen. Benieuwd naar de gevolgen voor de lange termijn? In Mijn Aegon bereken je het effect op je premie. 

Aegon autoverzekering review en ervaringen

Om een zo goed mogelijke review af te leveren kijken we ook altijd even naar websites zoals de consumentenbond en Independer. De ervaringen betreffende het afsluitproces, prijs kwaliteit verhouding alsmede declaraties en klantenservice worden als erg prettig bevonden. Aegon scoort gemiddeld een 6,5. Dit is het gemiddelde cijfer uit 189 reviews. Daarvan hebben 136 klanten ook nog een toelichting gegeven over Aegon door middel van een review.

Aegon autoverzekering reviews

Gemiddelde klantbeoordeling

In 2019 gaven klanten Aegon voor de schadeafhandeling gemiddeld een 9,0

Wat zijn de voordelen van de Autoverzekering?

 • Je kunt rekenen op 24/7 hulpverlening bij schade, óók in het buitenland
  Kun je je auto niet meer gebruiken door een verkeersongeluk, brand of diefstal? De Aegon Schade Service staat 24/7 voor je klaar om je weer op weg te helpen. Klanten geven gemiddeld een 9,0 voor de schadeservice!
 • Je hebt veel keuzemogelijkheden
  Jekunt kiezen uit maar liefst 5 dekkingen: WA, WA Extra en 3 Allriskdekkingen. Daarnaast kun je  aanvullend verzekeren voor bepaalde modules. Zo heb je altijd de verzekering die het beste bij je past.
 • Aegon werkt uitsluitend met duurzame schadeherstellers
  Aegon heeft een eigen netwerk aan schadeherstelbedrijven met de keurmerken GroenGedaan! of Stichting Erkend Duurzaam. Deze bedrijven repareren, herstellen en/of voeren onderhoud uit op een milieuvriendelijke manier.

Hulp nodig? Wij van verzekeringkeuze.nl helpen je graag met het vergelijken en berekenen van je autoverzekering. Wil je snel weten wat jij precies betaalt voor je autoverzekering in 2021? Bereken direct je premie via de website van Aegon en je weet het binnen een handomdraai!