ABN AMRO Autoverzekering review en ervaringen-2021

Als je bij ABN AMRO een autoverzekering afsluit, kies je zelf wat je wel en niet verzekert. Kies zelf wanneer de verzekering ingaat. De dekking kun je dagelijks aanpassen. Heb je schade? Dan kun je rekenen op een persoonlijke schadeafhandeling. Met de ABN AMRO Schade Service hoef je de schade alleen te melden. En dan regelen zij de rest. Zo kun je snel weer de weg op. Je krijgt 10% premiekorting als je vóór 5 april 2021 een nieuwe WA Volledig Casco autoverzekering afsluit. Mooi meegenomen! In dit artikel onze ABN AMRO autoverzekering review en ervaringen, deze zijn tevens direct af te sluiten.

Autoverzekering afsluiten - ABN AMRO

Over ABN AMRO

AMRO Bank ontstond in 1964 uit de fusie van de Amsterdamsche Bank en de Rotterdamsche Bank. In eerste instantie werd de AMRO Bank als holding opgericht, en bleven beide fusiepartners zelfstandig opereren, maar de formele integratie van de activiteiten vond al per 1 januari 1965 plaats. Medio jaren zeventig werd het bankgebouw aan de Coolsingel in Rotterdam de hoofdvestiging van de AMRO Bank.

De fusieplannen waren al voor de Tweede Wereldoorlog gesmeed, maar anticiperend op Nederlandse betrokkenheid in deze oorlog hadden partijen besloten de plannen in de ijskast te zetten.

Het beeldmerk van de nieuwe bank was samengesteld uit de letters AMRO. Het had de vorm van een wapenschild, maar ook van een hand met opgestoken duim.

De AMRO Bank ging direct na oprichting aan de slag in de markt voor middellange termijn kredieten, en richtte hiervoor bedrijfsonderdelen op als Nationale Bank voor Middellang Krediet. Ook de financiering van bedrijfsmiddelen kreeg aandacht, met bedrijven als Mahuko (Maatschappij voor Huurkoop) en Amstel Lease. Financiering van debiteurenrisico’s (factoring) werd ondergebracht in International Factors Nederland B.V. het oudste bevoorschottingsbedrijf van Nederland.

In de jaren 60 en 70 zag de AMRO Bank, net als de andere bankbedrijven, de groei in retail banking. De positie in wholesale banking werd versterkt door overname van Pierson, Heldring & Pierson (PHP) in 1975. PHP zou zelfstandig en onder eigen naam blijven opereren; zusterbank “Bank Vlaer & Kol” uit Utrecht zou haar naam verliezen (sinds 1691) en volledig opgaan in de AMRO Bank. 

In 1969 stond AMRO Bank aan de wieg van de Banque Européenne de Crédit à Moyen Terme, een platform voor internationale bankrelaties.

Met het vizier op de Europese eenwording maakten AMRO Bank en de Belgische Generale Bank verstrekkende samenwerkingsplannen bekend, die ten doel hadden te komen tot een internationale bank op Europees niveau. Deze ambitie bleek te hoog gegrepen, er waren nog te veel obstakels op de weg. 

Toen de Nederlandse regering ontspanning aankondigde op het gebied van fusiemogelijkheden voor financiële instellingen, grepen ABN Bank en AMRO Bank de kans. De fusie kwam op 24 augustus 1990 tot stand door omwisseling van de aandelen van beide banken in aandelen van de inmiddels opgerichte ABN AMRO Holding N.V. Het nieuwe bedrijf ging opereren onder de naam ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO autoverzekering afsluiten

ABN AMRO autoverzekering in 2021

De premie van ABN AMRO is voor iedereen anders en hangt af van onder andere je auto, je leeftijd, je woonplaats en je schadevrije jaren. Lees snel verder en ontdek op verzekeringskeuze.nl welke premie ABN AMRO voor jou en je auto biedt en of ABN AMRO voor jou de voordeligste autoverzekeraar is.

Dekking autoverzekeringen ABN AMRO

ABN AMRO biedt verschillende dekkingen aan voor je autoverzekering. Wettelijk ben je verplicht je auto minimaal WA te verzekeren. Maar een ruimere autoverzekering is vaak slimmer. Je kiest dan voor de WA + beperkt casco of de Allrisk autoverzekering.

In de onderstaande tabel zie je een overzicht van welke autoschades onder welke dekking vallen , de kosten van een autoverzekering en de korting die je krijgt als je een autoverzekering afsluit.

WA Volledig Casco
Als beste getest door de Consumentenbond

WA Beperkt Casco
Als beste getest door de Consumentenbond
WA-dekking


Schade aan anderenSchade aan anderenSchade aan anderen
Brand-, storm- en hagelschadeBrand-, storm- en hagelschade
Diefstal en inbraakDiefstal en inbraak
RuitbreukRuitbreuk
Vandalisme
Schade aan uw eigen auto veroorzaakt door uzelf
Premie berekenen en afsluitenPremie berekenen en afsluitenPremie berekenen en afsluiten
Bron: Website ABN AMRO

ABN AMRO Autoverzekering review en ervaringen

Om een zo goed mogelijke review af te leveren kijken we ook altijd even naar websites zoals de consumentenbond en Independer. De ABN AMRO Autoverzekering is in de Consumentengids van 21 februari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0 en is daarmee de Beste uit de test. De ABN AMRO Autoverzekering is in de KTO Autoverzekeringen van 21 februari 2021 door hoyhoy.nl beoordeeld met een 7,8. MoneyView heeft de voorwaarden van de autoverzekering als de polisvoorwaarden en prijs bekroond met 5 sterren. Zo heb je de zekerheid van een goed product.

Wat zijn de voordelen van de ABN AMRO Autoverzekering?

Nu 10% premiekorting op een Volledig Casco autoverzekering

  • Kies zelf wat je verzekert
  • Dagelijks aanpassen
  • Persoonlijke hulp bij schade
  • Persoonlijke schadeafhandeling
  • Aanbevolen door Consumentenbond en MoneyView
  • Schadeverzekeringen met uitgebreide dekkingen
  • Verzekerd van kwaliteit
  • Goede verzekeringsvoorwaarden
  • Online je verzekeringen beheren
  • Bij ABN AMRO krijgt je ook voor je auto verzekering de betrouwbaarheid van een bank. Dat voelt veilig en vertrouwd. Precies wat je wil van een verzekering

Sluit nu af en krijg 10% korting

ABN AMRO helpt je graag op weg met een autoverzekering. Sluit vóór 5 april 2021 een WA Volledig Casco autoverzekering af en dan krijg je 10% premiekorting. Verzeker je een tweede auto en heb je al een autoverzekering bij ABN AMRO? Dan krijg je 10% premiekorting op de WA Volledig Casco autoverzekering voor je tweede auto. 

Stap je met je verzekeringen over naar ABN AMRO? Overstappen doe je in 3 simpele stappen. Zo ben je uitstekend verzekerd tegen een scherpe premie. Hulp nodig? Wij van verzekeringkeuze.nl helpen je graag met het vergelijken en berekenen van je autoverzekering. Wil je snel weten wat jij precies betaalt voor je autoverzekering in 2021? Bereken direct je premie via de website van ABN AMRO en je weet het binnen een handomdraai!