Univé

Geen Winstoogmerk, meer dan 1,6 miljoen trouwe leden, altijd in de buurt met 110 winkels. We leven in een tijd, waarin je steeds meer zelf moet regelen. Ook je geldzaken. Er is veel te kiezen. Het is daarom belangrijk dat je inzicht hebt in je financiële situatie. Dat je het totaalplaatje kent en weet welke risico’s je wel en niet wilt dragen. Alleen, met je partner of gezin, of als ondernemer.

Elkaar helpen. Ook als het even wat minder gaat. Dat is waar Univé voor staat. Univé is een coöperatie en dat betekent: risico’s delen. Risico’s die je niet alleen kunt of wilt dragen. Krachten bundelen. Dat geeft rust en zekerheid. Ook voor de mensen om je heen. Vanuit deze gedachte ontstonden vanaf 1794 de regionale coöperaties die de basis vormen voor het Univé van vandaag. In de regio zit Univé nog steeds. En daar blijven ze ook. Hieronder vind je alle Univé verzekeringsproducten overzichtelijk op een rij , deze zijn tevens direct af te sluiten.

Motorverzekering van Univé

Motorverzekering van Univé

Ga goed verzekerd op weg met je motor. En voor maar € 3,37 per maand krijg je 24/7 hulp bij pech. De Univé motorverzekering is beoordeeld met een 8,3.

Motorverzekering vergelijken: wat past het beste bij jou situatie?

Wil je een motorverzekering afsluiten? Je kunt de 3 dekkingen van onze goedkope motorverzekering vergelijken in de tabel hieronder. Je hebt keuze uit: WA, WA+ en All Risk. Direct 50% no-claimkorting.

WA
Wettelijke aansprakelijkheid
WA+
WA Beperkt casco
All Risk
Volledig casco
Vergoedt alleen schade die je aan anderen/andermans spullen toebrengt.Vergoedt schade die u aan anderen toebrengt (WA).De meest volledige dekking (inclusief WA).
Geen vergoeding voor schade aan uw eigen motor (bv. brand en diefstal).Ook sommige schade aan uw eigen motor (bv. brand en diefstal).Vergoedt vrijwel alle schade aan uw eigen motor (bv. aanrijding).
Geen vergoeding voor schade aan uw accessoiresSchade aan uw accessoires tot € 500,- gratis meeverzekerd.Schade aan uw accessoires tot € 500,- gratis meeverzekerd.
Geen vergoeding voor schade aan uw helm of motorkledingSchade aan uw helm en motorkleding tot € 1.000,- per polis gratis meeverzekerd.Schade aan uw helm en motorkleding tot € 1.000,- per polis gratis meeverzekerd.
Geen nieuwwaarderegeling mogelijkGeen nieuwwaarderegeling mogelijkVoor nieuw gekochte motoren is 3 jaar nieuwwaarderegeling mogelijk.
Geen aanschafwaarderegeling mogelijkGeen aanschafwaarderegeling mogelijkVoor 2e hands gekochte motoren is 3 jaar aanschafwaarderegeling mogelijk.
Bereken premieBereken premieBereken premie
Bron: Website Univé

Kies de verzekering die bij je motor past

De premie van je motorverzekering wordt door een aantal factoren bepaald. Zo is je woonplaats of het bouwjaar van je motor van invloed op de hoogte van je premie. Maar je hebt zelf ook invloed. Voor welke risico’s wil je bijvoorbeeld volledig verzekerd zijn? En hoeveel risico wil je zelf dragen? Tenslotte weet je zelf het beste hoe je verzekerd wilt zijn. 

WA motorverzekering

Wanneer kies je voor een WA? Meest afgesloten voor oudere motoren. Het is verplicht om je motor minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) te verzekeren. De WA-verzekering voor je motor vergoedt de schade die je veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Schade aan jezelf en aan je motor is niet gedekt als je kiest voor WA. De schade die je veroorzaakt wordt vergoed zonder dat je eigen risico moet betalen.

 • Schade die je veroorzaakt aan andere personen en goederen wordt vergoed
 • De alarmcentrale staat dag en nacht voor je klaar

WA+ motorverzekering

Wanneer kies je voor WA+? Uitgebreide dekking tegen een gunstige prijs. Met een WA+-motorverzekering is niet alleen de schade die je aan anderen toebrengt verzekerd. De WA+-verzekering dekt ook sommige soorten schade aan je eigen motor, bijvoorbeeld schade bij diefstal. Het standaard eigen risico is € 100,-. Ook uw helm en motorkleding zijn meeverzekerd tot €1.000.

 • Schade die je veroorzaakt aan andere personen en goederen wordt vergoed
 • Dekt ook sommige soorten andere schade aan je eigen motor

All Risk motorverzekering

Kies voor zekerheidDe beste keus voor nieuwe motorenMet de All Risk motorverzekering kiest u voor zekerheid. Het is de meest uitgebreide motorverzekering die Univé u biedt. Schade aan uw motorkleding, helm en accessoires is gratis meeverzekerd. De verzekering is uit te breiden een nieuwwaarderegeling of aanschafwaarderegeling.

 • Uit te breiden met nieuw- en aanschafwaardegarantie
 • Vergoedt schade aan je eigen motor, bijvoorbeeld na een aanrijding

Je motor aanvullend verzekeren

Je kunt de WA, Beperkt Casco of de All Ris​k motorverzekering naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

Rechtshulp Verkeer

Met Rechtshulp Verkeer krijg je deskundige juridische bijstand bij juridische kwesties rond je motor.

Ongevallenverzekering

Na een ongeval met de motor keert Univé een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van jou en/of je passagier.

Univé Pechhulp

Univé is er ook als je pech hebt. Met Univé Pechhulp wordt je motor als dat kan door de hulpdienst ter plekke gerepareerd.

3 jaar Nieuw waardegarantie

Heb je een nieuwe motor en kies je voor All Risk? Dan kun je je dekking uitbreiden met 3 jaar Nieuw waardegarantie.

3 jaar Aanschafwaardegarantie

Wilt je je tweedehands motor All Risk verzekeren? Dan kun je je dekking uitbreiden met 3 jaar Aanschaf waardegarantie.

Pakketkorting op je motorverzekering

Wanneer je meerdere schadeverzekeringen bij Univé hebt, krijg je korting op het gehele pakket. Pakketkorting noemen ze dat. Voor bijna elke verzekering van Univé* krijg je 1% korting op de totale premie. 

Voor de korting zelf hoef je niets te doen. Sluit de motorverzekering af en Univé controleert of je meerdere Univé-verzekeringen hebt. Vervolgens verrekenen we direct de korting. 

Aantal verzekeringenKortingspercentage
22%
33%
44%
55%
66%
77%
88%
99%
10 of meer10%
Bron: Website Univé

Voordelen van de Univé Motorverzekering

 • Snelle schadeafhandeling
 • Gunstige 30+ premie
 • Direct 50% no-claimkorting
 • Voor maar € 3,37 per maand krijg je 24/7 hulp bij pech
 • Je kunt de premie betalen per jaar, halfjaar, kwartaal en per maand
 • Tot 80% korting op de premie van je motorverzekering door schadevrije jaren
 • Bij een Beperkt Casco of All Risk-motorverzekering zijn motorkleding, helm en accessoires gratis meeverzekerd. Voor accessoires geldt een bedrag tot € 500. Motorkleding en helm zijn meeverzekerd tot € 1.000.
 • Hulp nodig bij schade aan je motor? Univé staat dag en nacht voor je klaar. En je kunt de schade eenvoudig online melden

Je motor verzekeren met collectieve korting

Mogelijk kun je profiteren van collectief voordeel op je motorpremie via afspraken tussen Univé en je werkgever, (branche-)vereniging of bond (zoals FNV). Univé controleert periodiek bij je werkgever, vereniging of bond of je daadwerkelijk recht hebt op die aantrekkelijke korting op je motorverzekering.

Klanten beoordelen de motorverzekering met een 8.3

Klantbeoordeling Motorverzekering Univé verzekeringskeuze.nl

De mening van klanten wordt continu gevraagd. Hoe je wordt geholpen en hoe je de service ervaart is belangrijk voor Univé. De afgelopen tijd heeft Univé een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. 152 respondenten hebben de Univé motorverzekering beoordeeld. Deze verzekering ontvangt gemiddeld een 8.3 als rapportcijfer.

Fietsverzekering van Univé

Een fietsverzekering voor iedere fiets: elektrisch, stadsfiets, racefiets of MTB. Je bent wereldwijd verzekerd, vanaf slechts € 2,40 per maand.

Fietsverzekering van Univé verzekeringskeuze.nl

Voor een complete fietsverzekering zit je goed bij Univé

Jaarlijks worden in ons land ruim 500.000 fietsen gestolen. Het is daarom verstandig je fiets te verzekeren. Bij Univé verzeker je je fiets tegen diefstal en schade. Je verzekert je fiets voordelig en tegen de beste voorwaarden.

Elektrische fietsStadsfietsRacefiets en MTB
Vanaf € 4,54 per maandVanaf € 2,40 per maandVanaf € 2,40 per maand
Beoordeeld met een 8,0 door de ConsumentenbondBeoordeeld met een 7,8 door de ConsumentenbondBeoordeeld met een 9,1 door de Consumentenbond
Compleet verzekerd tegen diefstal en beschadiging, ook onderdelenCompleet verzekerd tegen diefstal en beschadiging, ook onderdelenCompleet verzekerd tegen diefstal en beschadiging, ook onderdelen
3 jaar lang de aankoopprijs terug3 jaar lang de aankoopprijs terug3 jaar lang de aankoopprijs terug
Pechhulp standaard inbegrepen: haal- en brengservicePechhulp mee te verzekeren voor slechts € 0,71 per maand: haal- en brengservicePechhulp mee te verzekeren voor slechts € 0,71 per maand: haal- en brengservice
Bereken premieBereken premieBereken premie
Bron: Website Univé

Kies je fietsverzekering

Bij Univé hebben ze voor vrijwel elk type fiets een fietsverzekering: of het nu gaat om een stadsfiets, een elektrische fiets of een mountainbike. Ook je tweedehands fiets kun je bij Univé verzekeren. Hieronder vind je de meest gekozen fietsverzekeringen.

Elektrische fietsverzekering

Beoordeeld met een 8,0. Pechhulp gratis meeverzekerd. Met de elektrische fietsverzekering kun je zorgeloos de weg op. Pechhulp is namelijk altijd gratis meeverzekerd. Univé haalt je op en brengt je weer thuis als je gestrand bent met de fiets. Verder zijn diefstal en beschadiging compleet verzekerd en krijg je 3 jaar lang de aankoopprijs terug, als je fiets niet meer te repareren is.

 • Compleet verzekerd tegen diefstal en beschadiging
 • 3 jaar lang de aankoopprijs terug

Stadsfietsverzekering

Beoordeeld met een 7,8. Vanaf slechts € 2,40 per maand. Je hebt al een goede verzekering voor je stadsfiets vanaf € 2,40 per maand. De fietsverzekering is met een 7,8 beoordeeld door de Consumentenbond. Diefstal en beschadiging zijn compleet verzekerd en je krijgt 3 jaar lang de aankoopprijs terug, als je fiets niet meer te repareren is.

 • Compleet verzekerd tegen diefstal en beschadiging
 • 3 jaar lang de aankoopprijs terug

Racefiets en MTB

Beoordeeld met een 9,1. Pechhulp meeverzekerd voor slechts € 0,71. Je racefiets of MTB is vaak een kostbaar bezit. Met de verzekering van Univé kun je zorgeloos op pad voor een toertocht of deelname aan een evenement. Je fiets is compleet verzekerd tegen diefstal en beschadiging, ook wanneer er bijvoorbeeld één onderdeel vervangen moet worden of beschadigd is.

 • Compleet verzekerd tegen diefstal en beschadiging
 • 3 jaar lang de aankoopprijs terug

Pakketkorting op je fietsverzekering

Wanneer je meerdere soorten schadeverzekeringen bij Univé hebt, krijg je korting op het gehele pakket. Pakketkorting noemen ze dat. Voor bijna elke verzekering van Univé* krijg je 1% korting op de totale premie. 

Voor de korting zelf hoef je niets te doen. Sluit de fietsverzekering af en Univé controleert of je meerdere Univé-verzekeringen hebt. Vervolgens verrekenen ze direct de korting. 

Aantal verzekeringenKortingspercentage
22%
33%
44%
55%
66%
77%
88%
99%
10 of meer10%

Wat vergoedt de fietsverzekering?

Bij een nieuwe fiets krijg je de eerste drie jaar de nieuwwaarde van fiets uitgekeerd bij diefstal of total loss. Koop je dezelfde fiets weer en is het type fiets inmiddels in prijs gestegen? Dan verzekert Univé een waardestijging tot 15% van het verzekerd bedrag mee. Heb je een tweedehands fiets? Dan krijg je bij diefstal de prijs uitgekeerd die je voor deze fiets betaald hebt.

Wat kost een fietsverzekering?

Hoe veel een fietsverzekering kost, hangt af van het type fiets en de aanschafprijs. Je hebt bij Univé al een fietsverzekering vanaf € 2,40 per maand. Een elektrische fiets verzeker je vanaf € 4,54 per maand.

Pechhulp bij uw fietsverzekering

Als je je elektrische fiets verzekert bij Univé, is pechhulp standaard inbegrepen. Verzeker je een stadsfiets of racefiets? Dan kun je pechhulp mee verzekeren voor slechts € 0,71 per maand. Je wordt dan opgehaald als je met pech onderweg staat.

Fiets gestolen uit de schuur

Is je fiets gestolen uit de schuur terwijl de fiets niet op slot stond? Geen zorgen, ook dan is je fiets gewoon verzekerd met de fietsverzekering. Voorwaarde is uiteraard wel dat de schuur zelf wel op slot was en dat de schuur sporen van inbraak heeft.

Voordelen van de Univé fietsverzekering

 • Vertrouwde service tegen lage premie
 • Ook tweedehandsfietsen te verzekeren
 • Geen zorgen: Je hebt 14 dagen bedenktijd
 • Wanneer je meerdere soorten schadeverzekeringen bij Univé hebt, krijg je korting op het gehele pakket
 • Als je je elektrische fiets verzekert bij Univé, is pechhulp standaard inbegrepen. 
 • Is je fiets gestolen uit de schuur terwijl de fiets niet op slot stond? Geen zorgen, ook dan is je fiets gewoon verzekerd met de fietsverzekering
 • Mogelijk kun je profiteren van collectief voordeel 

Collectieve korting op je fietspremie

Mogelijk kun je profiteren van collectief voordeel op je premie via afspraken tussen Univé en je werkgever, (branche-)vereniging of bond (zoals FNV). Univé controleert periodiek bij je werkgever, vereniging of bond of je daadwerkelijk recht hebt op die aantrekkelijke korting.

Klanten beoordelen de fietsverzekering met een 8.4

De mening van de klanten van Univé wordt continu gevraagd. Hoe je wordt geholpen en hoe je de service ervaart is belangrijk voor Univé. De afgelopen tijd heeft Univé een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. 1751 respondenten hebben de Univé-fietsverzekering beoordeeld. Deze verzekering ontvangt gemiddeld een 8.4 als rapportcijfer.

Autoverzekering van Univé

De Univé autoverzekering én schade-afhandeling worden door klanten beoordeeld met een dikke 8! Zo’n autoverzekering is zo geregeld.

Autoverzekering Univé verzekeringskeuze.nl

Met de autoverzekering van Univé heb je uitstekende service

Je autoverzekering stel je eenvoudig zelf samen. Zo bepaal je hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn. Univé staat dag en nacht voor je klaar als je schade aan je auto oploopt. Klanten beoordelen de schadeafhandeling zelfs met een 8,5. Je kunt kiezen uit drie varianten van de autoverzekering: van WA tot All Risk.

WA
Wettelijke Aansprakelijkheid
WA+
Beperkt Casco
All Risk
Volledig Casco
Vergoedt schade die je aan anderen/andermans spullen toebrengt.Vergoedt schade die je aan anderen/andermans spullen toebrengt.Vergoedt schade die je aan anderen/andermans spullen toebrengt.
Geen vergoeding voor diefstal, brand en ruitschade.Vergoedt diefstal, brand en ruitschade.Vergoedt diefstal, brand en ruitschade.
Geen vergoeding voor schade na aanrijding met loslopende dieren.Vergoedt schade na aanrijding met loslopende dieren.Vergoedt schade na aanrijding met loslopende dieren.
Geen nieuw- en aanschafwaardegarantie.Inclusief nieuw- en aanschafwaardegarantie.Inclusief nieuw- en aanschafwaardegarantie.
Geen vergoeding voor schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld na een aanrijding.Geen vergoeding voor schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld na een aanrijding.Vergoedt schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld na een aanrijding.
Bereken premieBereken premieBereken premie
Bron: Website Univé

Welke autoverzekering past het beste bij je situatie?

Wat je wensen ook zijn, Univé heeft een autoverzekering die past bij je situatie. Zo’n autoverzekering sluit je direct online af of is telefonisch zo geregeld met een Univé adviseur.

Aanvullende verzekeringen voor je auto

Je kunt de autoverzekering uitbreiden met de volgende dekkingen

Inzittendenverzekering

Met de inzittendenverzekering heb je een uitgebreide dekking voor jezelf en je passagiers.

Rechtshulp Verkeer

Met de dekking Rechtshulp Verkeer krijg je deskundige juridische bijstand bij een juridisch conflict met betrekking tot je auto.

Univé Pechhulp

Univé is er ook als je pech hebt. Met Univé Pechhulp wordt je auto als dat kan door de hulpdienst ter plekke gerepareerd.

Eigen keuze schadeherstelbedrijf

Kiest je voor ‘eigen keuze schadeherstelbedrijf’, dan bepaal je zelf waar je je schade laat herstellen.

Accessoires

Je autoaccessoires zijn standaard meeverzekerd voor € 1.000,-. Je kunt dit naar wens uitbreiden tot € 10.000,-.

Pakketkorting op je autoverzekering

Wanneer je meerdere schadeverzekeringen bij Univé hebt, krijg je korting op het gehele pakket. Pakketkorting noemen ze dat. Voor bijna elke verzekering van Univé* krijg je 1% korting op de totale premie. Voor de korting zelf hoef je niets te doen. Sluit de autoverzekering af en Univé controleert of je meerdere Univé-verzekeringen hebt. Vervolgens verrekenen we direct de korting. 

Aantal verzekeringenKortingspercentage
22%
33%
44%
55%
66%
77%
88%
99%
10 of meer10%

WA verzekering

Wanneer kies je voor een WA? Meest afgesloten voor auto’s van 9 jaar en ouderIedere autobezitter in Nederland is verplicht om de auto minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) te verzekeren. De WA-verzekering voor je auto vergoedt de schade die je veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Schade aan jezelf en aan je eigen auto is niet gedekt als je kiest voor WA. De schade die je veroorzaakt wordt vergoed zonder dat je eigen risico moet betalen.

 • De alarmcentrale staat dag en nacht voor je klaar
 • Schade die je veroorzaakt aan andere personen en goederen wordt vergoed

WA+ verzekering

Wanneer kies je voor een WA+? Uitgebreide dekking tegen een gunstige prijs. Met een WA+-autoverzekering is niet alleen de schade die je aan anderen toebrengt verzekerd. De WA+-verzekering dekt ook sommige soorten schade aan je eigen auto, zoals ruit schade en schade bij diefstal. Het standaard eigen risico is € 100,-. Je kiest dus voor een WA+-verzekering voor je auto wanneer je beter verzekerd wilt zijn tegen een gunstige prijs.

 • Dekt ook sommige soorten andere schade aan je eigen auto
 • Schade die je veroorzaakt aan andere personen en goederen wordt vergoed

All risk autoverzekering

Kies voor zekerheid. De beste keus voor auto’s tot 3 jaar oud. Kies je voor een allrisk autoverzekering, dan kies je voor zekerheid. Het is de meest uitgebreide autoverzekering die Univé biedt. Zelfs als je de schade zelf veroorzaakt hebt, ben je verzekerd. Daarbij is je eigen risico standaard € 100,-, maar je kunt ervoor kiezen om dit te verhogen tot maximaal € 500,-. Daarmee verlaag je je maandelijkse premie.

 • Vergoedt schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld na een aanrijding
 • Inclusief nieuw- en aanschaf waardegarantie

Extra korting op uw autoverzekering 

Heb je al een autoverzekering bij Univé en wil je een tweede auto verzekeren? Of wil je gebruikmaken van collectieve korting? Bereken online de premie van je autoverzekering en zie direct hoeveel korting je ontvangt.

Je kunt je autopremie ook verlagen door je standaard eigen risico te verhogen naar maximaal € 500,-. Dat scheelt geld op je premie. Maar je kunt wel voor hogere kosten komen te staan als je schade rijdt. 

Waarom de Univé autoverzekering?

 • Je auto verzekeren met een aantrekkelijke premie en een uitstekende service. 
 • Van WA tot All Risk. Je bepaalt zelf hoe compleet je verzekerd bent.
 • Loop je schade aan je auto op? Dan staat Univé dag en nacht voor je klaar. 
 • Heb je bij je vorige verzekeraar schadevrij gereden? Ontvang tot wel 80% no-claimkorting op je premie. 
 • Verzeker je voor het eerst een auto, dan krijg je bij Univé direct al 50% korting op je autopremie.

Wat kost een autoverzekering?

Er zijn een aantal factoren die de kosten van een autoverzekering bepalen. Je kunt hierbij denken aan leeftijd, woonplaats, je auto en het aantal schadevrije jaren wat je hebt opgebouwd. Hoe je verzekerd wilt zijn is ook van belang. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Bij Univé kun je kiezen voor WA (wettelijke aansprakelijkheid) , WA+ (Beperkt casco) of All Risk (Volledig casco). Je kunt online je autopremie berekenen en zo de kosten van je autoverzekering ontdekken.

Welke autoverzekering moet ik nemen?

​Univé heeft drie soorten autoverzekeringen: WA, WA+ (Beperkt casco) en All Risk (Volledig casco). Welke verzekering het beste bij je past, is afhankelijk van je specifieke situatie. Bijvoorbeeld hoe nieuw je auto nog is en hoeveel risico je zelf wilt dragen. Als je je premie berekent, kun je voor je eigen situatie zien welke verzekering het meest gekozen wordt. Je kunt online je autopremie berekenen.

Autoverzekering berekenen Univé
Bron: Website Univé

Wat heb ik nodig om een autoverzekering af te sluiten?

Een autoverzekering van Univé kun je op drie manier afsluiten. Doe dat bijvoorbeeld direct online, via de telefoon of bij een Univé-winkel in de buurt. Om je auto te verzekeren heb je altijd het volgende nodig:

 • Het kenteken van je auto
 • Datum waarop de auto op je naam is gezet  (Zie tenaamstellingen bewijs deel 1B (oude deel II) onder ‘aanvang tenaamstelling’)
 • Meldcode (vier cijfers, te vinden op je tenaamstellingen bewijs deel 1B (oude deel II)
 • Identiteitsbewijsnummer (rijbewijs, paspoort of id-kaart)
 • Geldig rekeningnummer

Collectieve korting op uw autopremie

Mogelijk kun je profiteren van collectief voordeel op je premie via afspraken tussen Univé en je werkgever, (branche-)vereniging of bond (zoals FNV). Zij controleren periodiek bij je werkgever, vereniging of bond of je daadwerkelijk recht hebt op die aantrekkelijke korting.

Klanten beoordelen de autoverzekering met een 8.2

Univé Woonverzekering

Vier muren, een dak en een deur; dat is je huis. Persoonlijke spullen maken het een thuis. Met de ruim dekkende woonverzekering zijn je huis en spullen goed verzekerd en wordt je snel geholpen als je schade hebt.

Woonverzekering premie berekenen en direct afsluiten - Univé

De woonverzekeringen van Univé: voor zorgeloos wonen

Natuurlijk ben je zuinig op je woning en je inboedel. Maar hoe voorzichtig je ook bent, er is altijd kans op schade. Bijvoorbeeld door brand, inbraak of extreem weer. Daarom is er de woonverzekering van Univé. Je kiest zelf welke risico’s je wilt verzekeren. Bovendien krijg je deskundig advies om schade te voorkomen. Heb je schade? Dan zorgen zij ervoor dat de schade snel en goed geregeld wordt. Zo kun jij zorgeloos wonen.

OpstalverzekeringInboedelverzekeringKostbaarhedenverzekering
Een complete verzekering voor schade aan je woning
Een complete verzekering voor schade aan je inboedel
Wereldwijde dekking, als aanvulling op je inboedelverzekering.
Opstal Basis: basisdekking voor schade aan je woningInboedel Basis: dekking bij schade en diefstalVrijwel alles overal ter wereld verzekerd
Opstal All Risk: meest uitgebreide dekkingInboedel All Risk: uitgebreide dekking voor schade, diefstal en meer
Gedekt tegen beschadiging, diefstal en verlies
Ruitbreuk (aanvullende dekking): standaard inbegrepen bij Opstal All Risk
Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking: meest uitgebreide dekking, ook buitenshuisComplete dekking tegen een scherpe premie
Ruitbreuk (aanvullende dekking): schade vergoed of ruit vervangen
Bereken premieBereken premieBereken premie
Bron: Website Univé

Waarom de woonverzekering van Univé?

Met een woonverzekering ben je verzekerd voor schade aan je huis en/of schade aan je inboedel. Kies je voor een combinatie van de opstal- en inboedelverzekering, dan weet je zeker dat je huis en spullen goed verzekerd zijn. Je krijgt bovendien automatische garantie tegen onderverzekering. Je woning en inboedel zijn dus nooit te laag verzekerd.

Opstalverzekering

Opstalverzekering

Goed verzekerd met onze opstalverzekering wanneer je woning schade oploopt. De opstalverzekering is beoordeeld met een 8,0. 

 • Direct hulp bij schade
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Tot 10% pakketkorting
 • 14 dagen bedenktijd

Dekt vrijwel elke schade aan je woonhuis. Je woning is gegarandeerd niet onderverzekerd. Met een opstalverzekering is je koophuis verzekerd tegen schade door o.a. brand, storm, neerslag, lekkage en inbraak of een aanrijding. Je kunt kiezen voor de dekking Opstal Basis of Opstal All Risk. Met onbeperkt garantie tegen onderverzekering.

 • Schade door brand, storm, neerslag, lekkage en inbraak wordt vergoed.
 • Ook basisdekking bij tijdelijke woningverhuur

Je woonhuis (opstal) goed verzekerd

Brand, neerslag, storm, inbraak of lekkage: er kan altijd iets gebeuren waardoor uw woning schade oploopt. Met de opstalverzekering van Univé krijg je voor schade aan je woning een vergoeding óf de schade wordt voor je hersteld. Zo kun je zorgeloos wonen. Je kunt kiezen voor de dekking Opstal Basis of Opstal All Risk.

Opstal BasisOpstal All Risk
Je woning verzekerd bij schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een aanrijdingJe woning verzekerd bij schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een aanrijding
Je woning is gegarandeerd niet onderverzekerdJe woning is gegarandeerd niet onderverzekerd
Inclusief basisdekking bij tijdelijke verhuur van de woning (zoals Airbnb)Inclusief basisdekking bij tijdelijke verhuur van de woning (zoals Airbnb)
Standaard verzekerd tegen ruitbreuk in je woning
Ook schade aan je woning door een ongelukje is verzekerd
Bereken premieBereken premie
Bron: Website Univé

Welke opstalverzekering kies je?

Bij Univé kun je kiezen tussen twee opstalverzekeringen: Opstal Basis en Opstal All Risk. Opstal Basis dekt vrijwel elke schade aan je huis. Maar kies je voor Opstal All Risk? Dan krijg je de meest uitgebreide dekking inclusief ruitbreuk. En ook schade aan je woning door een ongelukje is meeverzekerd.

Opstalverzekering Basis

Garantie tegen onderverzekeringVoor schade aan uw woningMet Opstal Basis is uw woning verzekerd bij schade door brand, ontploffing, neerslag, storm, hagel, bliksem, lekkage, inbraak, vandalisme of een aanrijding. Maar ook zonnepanelen, laadpalen, tuin en bijgebouwen zijn meeverzekerd. Er is standaard geen eigen risico, maar bij schade kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 250,- in ruil voor premievoordeel.

 • Vergoedt schade door brand, ontploffing, neerslag, storm, hagel, bliksem, lekkage, inbraak, vandalisme of een aanrijding
 • Inclusief basisdekking bij tijdelijke verhuur van de woning (zoals Airbnb)

Opstalverzekering All Risk

Standaard geen eigen risicoMeest uitgebreide dekking inclusief RuitbreukMet Opstal All Risk kiest u voor onze meest uitgebreide opstalverzekering. Deze opstalverzekering vergoedt niet alleen schade door brand, ontploffing, neerslag, storm, hagel, bliksem, lekkage, inbraak, vandalisme of een aanrijding. Maar ook ruitbreuk en schade aan uw woning door een ongelukje is verzekerd. Uw huis is gegarandeerd niet onderverzekerd. En heeft u schade? Dan staan wij 7 dagen in de week, 24 uur per dag voor u klaar.

 • Ook schade aan uw woning door een ongelukje is meeverzekerd
 • Inclusief basisdekking bij tijdelijke verhuur van de woning (zoals Airbnb)

Kies de opstalverzekering die bij je past

Opstal Basis

 • Je woning verzekerd bij schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een aanrijding.
 • Je woning is gegarandeerd niet onderverzekerd.
 • Inclusief basisdekking bij tijdelijke verhuur van de woning (zoals Airbnb).
 • Univé betaalt de kosten van vervangende woonruimte.
 • Univé betaalt opruimings- en saneringskosten tot € 100.000.
 • Ruime uitkering gebaseerd op herbouw- of herstelkosten, je krijgt terug wat je had.
 • Je tuin is voor € 50.000 meeverzekerd.
 • Je zonnepanelen op je woning zijn verzekerd.
 • je laadpalen zijn verzekerd.
 • Alleen voor stormschade heb je een verplicht eigen risico van € 250.
 • Bij schade aan je woning (opstal) heb je, net als bij de inboedelverzekering, de mogelijkheid te kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 250 in ruil voor premievoordeel.

Opstal All Risk

 • Je woning verzekerd bij schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een aanrijding.
 • Je woning is gegarandeerd niet onderverzekerd.
 • Inclusief basisdekking bij tijdelijke verhuur van de woning (zoals Airbnb).
 • Univé betaalt de kosten van vervangende woonruimte.
 • Univé betaalt opruimings- en saneringskosten tot € 100.000.
 • Ruime uitkering gebaseerd op herbouw- of herstelkosten, je krijgt terug wat je had.
 • Je tuin is voor € 50.000 meeverzekerd.
 • Je zonnepanelen op je woning zijn verzekerd.
 • Je laadpalen zijn verzekerd.
 • Alleen voor stormschade heb je een verplicht eigen risico van € 250.
 • Bij schade aan je woning (opstal) heb je, net als bij de inboedelverzekering, de mogelijkheid te kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 250 in ruil voor premievoordeel.
 • Standaard verzekerd tegen ruitbreuk in je woning.
 • Ook schade aan je woning door een ongelukje is verzekerd.

Klanten beoordelen de woonverzekeringen met een 8.0

Inboedelverzekering

Je inboedel goed verzekerd. Laptops, tablets en mobiele telefoons zijn standaard meeverzekerd. Met een inboedelverzekering zijn je spullen in je huis verzekerd tegen schade door brand, storm, neerslag, lekkage, vandalisme en diefstal. Je kunt kiezen uit drie varianten: Inboedel Basis, Inboedel All Risk en de Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking. De inboedelverzekering heeft garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd.

 • Schade aan je inboedel door brand, storm, neerslag, lekkage, vandalisme en diefstal wordt vergoed
 • Garantie tegen onderverzekering

Kostbaarhedenverzekering

Kostbaarhedenverzekering Univé

Je kostbaarheden op maat verzekerd. Voor o.a. sieraden, foto- en filmapparatuur en laptops. Met een kostbaarhedenverzekering verzeker je je waardevolle spullen met wereldwijde dekking tegen beschadiging, diefstal en geheel of gedeeltelijk verlies. Een kostbaarhedenverzekering is maatwerk en daarom alleen af te sluiten in combinatie met een Univé-inboedelverzekering.

 • Gedekt tegen beschadiging, diefstal en verlies
 • Alleen af te sluiten in combinatie met een Univé-inboedelverzekering

Veilig Wonen

Voorkom brand, waterschade of inbraak met de diensten van Veilig Wonen. Bijvoorbeeld een alarminstallatie, schoorsteenvegen of cv-onderhoud. Al vanaf € 4,25 per maand. Zo hoef je zelf niets meer te regelen en kan je met een gerust hart van huis.

 • Voorkom schade
 • Vakmensen aan huis
 • Al vanaf € 4,25 per maand

Meer verzekeringen rondom je huis

Verzeker je inboedel en/of je huis precies zoals je dat wilt. Je maakt je opstalverzekering compleet met bijvoorbeeld een inboedel-, rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering. Aanvullend op je inboedelverzekering kun je zo nodig een kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Veilig Wonen

Voorkom brand, waterschade of inbraak met het Veilig Wonen-abonnement. Kies bijvoorbeeld voor een alarminstallatie of cv-onderhoud. En dat al vanaf slechts € 4,25 per maand. 

Kostbaarhedenverzekering

Een verzekering op maat voor je waardevolle spullen zoals sieraden, foto- en filmapparatuur met wereldwijde dekking, als aanvulling op je inboedelverzekering.

Rechtsbijstandverzekering

De Rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp bij diverse soorten conflicten. Bovendien ontvang je gratis juridisch advies.

Aansprakelijkheidsverzekering

Je aansprakelijkheid voor een lage premie wereldwijd verzekerd tot een bedrag van € 2.500.000,-. Geen eigen risico.

Aansprakelijk gesteld voor schade aan anderen of hun spullen? Door een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, voorkom je nare verrassingen.

 • Overal ter wereld verzekerd
 • Geen eigen risico
 • Tot 10% pakketkorting

Aansprakelijkheidsverzekering: goed verzekerd zonder eigen risico

Een ongelukje is zo gebeurd. Gelukkig heb je bij Univé al een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) vanaf € 3,85 per maand. Daarmee ben je wereldwijd verzekerd tot € 2,5 miljoen voor schade of letsel die je per ongeluk aan anderen toebrengt.  
Daarnaast is schade door cybercriminaliteit die je per ongeluk aan anderen of andermans spullen toebrengt, verzekerd tot € 2.000,- per jaar.

Aansprakelijkheidsverzekering

Voorkom nare verrassingen. Al vanaf € 3,85 per maand. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je aan anderen en/of andermans spullen veroorzaakt en waar je voor aansprakelijk bent. De verzekering geldt voor jou en je eventueel meeverzekerde partner en kinderen, ook als die voor studie uitwonend zijn. Je hebt al een aansprakelijkheidsverzekering vanaf € 3,85 per maand en daarmee ben je wereldwijd verzekerd voor schade tot € 2,5 miljoen, zonder eigen risico.

 • Als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan anderen.
 • Ook als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan andermans spullen.

Is deze AVP verplicht?

Nee, het is niet verplicht deze particuliere aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Maar het is wel aan te raden. Want schade die je aan anderen veroorzaakt (vooral letselschade) kan flink in de papieren lopen.
Overigens is een WA-verzekering voor motorrijtuigen (auto, motor, scooter enz.) wel verplicht.

Stel, je bent niet aansprakelijk, maar voelt zich wel verantwoordelijk

Het kan gebeuren dat je schade toebrengt aan een ander, maar dat je hiervoor toch niet aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld als je een vriend helpt met verhuizen en je laat buiten je schuld de tv vallen. Of je schopt tijdens het voetballen de bal tegen het hoofd van een toeschouwer. Je hebt geen schuld, maar voelt zich wel verantwoordelijk. Bij schades door vriendendienst, logeren of sommige sport&spelsituaties bieden we dekking tot € 12.500,-.

Wat betaalt Univé aan de persoon die schade heeft?

Heb je schade veroorzaakt waarvoor je aansprakelijk bent? En is deze schade verzekerd? Dan betalen zij als het gaat om schade aan spullen of zaken maximaal de dagwaarde. Dat is de nieuwwaarde min een bedrag voor veroudering en slijtage. Deze dagwaarde berekenen ze met behulp van een afschrijvingstab. Univé mag een schade rechtstreeks betalen aan de persoon die schade heeft.

Wie is verzekerd met de AVP?

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren ben jij, je logés en je huisdieren altijd meeverzekerd. In  de tabel hieronder zie je wie in welke situatie is verzekerd.

 Eenpersoons-huishoudenSamenwonendEenoudergezinGezin met kinderen
JezelfXXXX
Je partner X X
Je thuiswonende kinderen  XX
Je minderjarige kinderen die bij je ex-partner wonen en regelmatig bij je zijn  XX
Je kinderen die voor studie ergens anders wonen*  XX
Je huisdierenXXXX
Je logésXXXX
Je minderjarig kind als die in een zorg- of verpleeginstelling verblijft  XX
Je partner als die in een zorg- of verpleeginstelling verblijft X X
Bron: Website Univé


 * Er is dekking als je kind uitwonend is voor voltijd- of duale studie. Een kind dat uitwonend is vanwege deeltijdstudie valt niet onder de gezinsdekking.

Collectieve korting op uw premie

Mogelijk kun je profiteren van collectief voordeel op je premie via afspraken tussen Univé en je werkgever, (branche-)vereniging of bond (zoals FNV). Zij controleren periodiek bij je werkgever, vereniging of bond of je daadwerkelijk recht hebt op die aantrekkelijke korting.

Klanten beoordelen de aansprakelijkheidsverzekering met een 8.1

Rechtsbijstandverzekering van Univé

Rechtsbijstandverzekering van Univé verzekeringkeuze.nl

Meer dan 200 juristen van Univé Rechtshulp staan klaar om je te helpen bij een juridische vraag of conflict. Zo sta je er niet alleen voor.

 • Meer dan 200 juristen staan voor je klaar
 • Tot 10% pakketkorting
 • Geen zorgen: je hebt 14 dagen bedenktijd

Altijd verzekerd van rechtsbijstand

In je leven kunnen er juridische conflicten ontstaan. Bijvoorbeeld op je werk, met de buren of in het verkeer. In zo’n geval is het prettig dat je kunt rekenen op deskundige juridische hulp door de juristen van Univé Rechtshulp. Klanten beoordelen de dienstverlening van de rechtsbijstandverzekering met een 8.0.

Verkeer & voertuigen
De basisdekking voor rechtshulp bij het verhalen van (letsel)schade in het verkeer.
Consument & wonen
De basisdekking voor rechtshulp bij aankopen, uw woning en (letsel)schade.
Combi basisdekkingen
Combinatie van de basisdekkingen verkeer & voertuigen en consument & wonen.
Geldig als u rijdt, loopt, fietst of vaartPreventief uw koop- of huurcontract laten screenenJuridische hulp bij de meest voorkomende conflicten
Ook bij conflicten over koop, verkoop, lease en reparatie van uw voertuigHulp bij problemen over aankopen of overeenkomstenAlle dekkingen van de twee basisdekkingen
Geen losse rechtshulpdekking meer nodig bij uw autoverzekeringHulp bij besluiten van de overheid over uw woonomgeving15% korting op de basisdekking verkeer & voertuigen
Bron: Website Univé

Direct juridische hulp zonder verzekering?

Dan helpen ze je graag met Rechtshulp on demand. Voor een eenmalig vast bedrag krijg je juridische hulp op maat. Voor conflicten op je werk, over je woning of op zakelijk vlak.

Is er sprake van een eigen risico?

Je hebt geen eigen risico wanneer je een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt. Wanneer je voor het conflict naar de rechter moet, of zelf een externe deskundige of advocaat inschakelt, heb je een eigen risico van € 250,-. 

Voor de Univé rechtsbijstandverzekering geldt er een minimaal belang van € 100,-. Dat wil zeggen dat schades van minder dan € 100,- niet in behandeling worden genomen. De rechtshulpverlener geeft je in dat geval wel advies met betrekking tot het conflict. Het minimaal belang geldt niet bij strafzaken en echtscheidingsmediation.

Stel zelf je rechtsbijstandverzekering samen

De rechtsbijstandverzekering van Univé is opgebouwd uit verschillende dekkingen. Zo bepaal je zelf hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn. Naast de basisdekkingen verkeer & voertuigen en consument  & wonen kiezen de meeste klanten ook voor de aanvullende dekking werk & inkomen. Hiermee worden de belangrijkste juridische conflicten gedekt namelijk: verkeerszaken, consumentenaankopen, arbeidsconflicten en woning/woonomgeving.

Rechtsbijstandverzekering verkeer & voertuigen

Geldig als je rijdt, loopt, fietst of vaart. De basisdekking voor juridische hulp bij (letsel)schade in het verkeer. Met de basisdekking verkeer & voertuigen ben je verzekerd van juridische hulp bij het verhalen van (letsel) schade in het verkeer. Het maakt daarbij niet uit of je nu rijdt, vaart, fietst of loopt. Ook conflicten over het (ver)kopen, repareren of leasen van je motorvoertuig, boot of fiets zijn meeverzekerd. Als je kiest voor deze module heeft u geen losse rechtshulp dekking meer nodig voor bijvoorbeeld je autoverzekering.

 • Ook bij conflicten over (ver)koop, lease en reparatie van uw motorvoertuig, boot of fiets
 • Geen losse rechtshulp dekking meer nodig bij je autoverzekering

Rechtsbijstandverzekering consument & wonen

Juridische hulp bij problemen over aankopen en overeenkomsten. De basisdekking voor rechtshulp bij aankopen, je woning en (letsel) schade. Met de basisdekking consument & wonen ben je verzekerd voor juridische hulp bij problemen over overeenkomsten, aankopen of het verhalen van letselschade door een medische fout of een mishandeling. Maar je bent ook verzekerd van juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met bouwen, wonen of uw woonomgeving. Ook kun je preventief je koop- of huurcontract van je woning laten screenen.

 • Preventief je koop- of huurcontract laten screenen
 • Hulp bij besluiten van de overheid over je woonomgeving

Rechtsbijstandverzekering basisdekking compleet

Combinatie van de basisdekkingen verkeer & voertuigen en consument & wonen. De meest uitgebreide basisdekking. Met de rechtsbijstandverzekering basisdekking compleet krijg je rechtshulp bij alle conflicten en schades die onder de basisdekkingen verkeer & voertuigen en consument & wonen vallen. Bovendien ontvang je 15% korting op de basisdekking verkeer & voertuigen.

 • Rechtshulp voor alle conflicten en schades die onder de basisdekkingen verkeer & voertuigen en consument & wonen
 • Ontvang 15% korting op de basisdekking verkeer & voertuigen

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van de door jou gekozen dekking(en) en gezinssituatie. Ben je alleenstaand? Dan betaal je namelijk minder premie, dan wanneer je een gezin met vier personen wilt verzekeren.  

Maar krijg je te maken met een juridisch conflict? Dan ben je met een rechtsbijstandverzekering goedkoper uit, dan wanneer je zelf een advocaat moet inschakelen.  Het uurloon van een advocaat is namelijk in veel gevallen duurder dan de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering.

Reisverzekering van Univé

Verre reis of een weekendje weg? Met de reisverzekering verzeker je je vakantie zoals jij dat wilt.

Je reisverzekering afsluiten bij Univé

​Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering iets voor jou. Zo ben je tijdens al je vakanties en weekendtrips in Europa het hele jaar standaard verzekerd van hulp en vervoer bij noodgevallen. Ga je één keer per jaar op vakantie of alleen af en toe een weekendje weg? Dan past de kortlopende reisverzekering het beste bij jou.

Doorlopende reisverzekeringKortlopende reisverzekering
Je bent het hele jaar door verzekerdJe sluit de verzekering bij elke reis opnieuw af
Dus ook als je spontaan uw koffers paktJe kunt uiterlijk op de dag van vertrek afsluiten
Je bent standaard 60 dagen aaneengesloten verzekerdJe bent alleen verzekerd voor de aangegeven reisduur
Je hele gezin is gemakkelijk meeverzekerdJe kunt naast uw gezin ook uw familie en vrienden verzekeren
Je kunt aanvullend ook je zakenreizen verzekerenJe kunt hier geen zakenreizen mee verzekeren
Bereken premie
Bron: Website Univé

Als je een reisverzekering afsluit, bent u verzekerd van hulp tijdens noodsituaties op vakantie. Bijvoorbeeld wanneer je naar het ziekenhuis moet. In dat geval wordt het vervoer naar het ziekenhuis vergoed door de reisverzekering. Ook extra overnachtingen vallen onder de dekking.

Er zijn twee soorten reisverzekeringen waar je uit kunt kiezen: een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Daarnaast zijn er aanvullende dekkingen waarmee je bijvoorbeeld schade aan je bagage of een het risico van een annulering afdekt. In dat laatste geval kies je voor onze gecombineerde reis- en annuleringsverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Wanneer kies je voor de doorlopende reisverzekering? Het hele jaar onbezorgd op reis. Met de doorlopende reisverzekering van Univé kun je het hele jaar door gerust op vakantie. Of toch nog even dat weekendje weg in een hotel. Standaard bieden we een ruime dekking, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je verzekering uit te breiden. Bijvoorbeeld voor een zakenreis, wintersport, pechhulp motorrijtuigen of medische kosten. Kinderen tot en met 4 jaar zijn altijd gratis meeverzekerd. Met de doorlopende reisverzekering ga je altijd goed voorbereid op vakantie.

 • Uit te breiden met maar liefst 9 dekkingen
 • 24/7 hulp van de Univé-alarmcentrale op vakantie

Kortlopende reisverzekering

Wanneer kies je voor een kortlopende reisverzekering? Je reis precies goed verzekerd. De kortlopende reisverzekering van Univé is uitstekend geschikt voor een korte vakantie of weekendje weg. Je verzekerd exact de reis die je in gedachten hebt en na reis stopt ook de verzekering. De standaard kortlopende reisverzekering kunt u uitbreiden met onder andere een annuleringsverzekering, bagagedekking en een ongevallendekking. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis meeverzekerd.

 • Uit te breiden met maar liefst 7 dekkingen
 • 24/7 hulp van de Univé-alarmcentrale op vakantie

Is een reisverzekering verplicht?

Nee, u bent niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Maar het is wel verstandig om het te doen. Zo kunt u risico’s afdekken die u thuis niet loopt.

Voorbeelden van situaties waarin u op reis meer risico’s loopt dan in Nederland:

 • autorijden in een land waar de verkeersregels anders zijn;
 • eten in restaurants waar de hygiëneregels minder streng zijn dan bij ons;
 • wanneer tijdens een boottocht de rivier wilder is dan in Nederland en u omslaat.

Mocht er iets gebeuren, dan is het goed om te weten dat u op hulp kunt rekenen. De Alarmcentrale van Univé staat namelijk 24/7 voor u klaar. Met advies en informatie, maar bijvoorbeeld ook door te regelen dat u eerder naar huis kunt bij een noodgeval.

Je reis- en annuleringsverzekering combineren

Het is bij Univé mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten bij uw reisverzekering. Bij de doorlopende annuleringsverzekering ben je dan het gehele jaar verzekerd tegen het annuleren of afbreken van je reis. Bij een kortlopende annuleringsverzekering is alleen de vakantie die je opgeeft verzekerd.

Wat wordt vergoed?

Als je een annuleringsverzekering hebt, dan krijg je de kosten vergoed als je reis onverwacht niet door kan gaan of afgebroken moet worden. Bijvoorbeeld als je zelf, je partner of een naast familielid ernstig ziek wordt. Of bij een herexamen, ontslag of een nieuwe huurwoning.

Wat dekt de reisverzekering?

De aanvullende dekkingen die je kiest bepalen voor een groot deel wat je precies verzekert. Maar elke reisverzekering dekt standaard deze risico’s:

 • Praktische hulp bij een ongeluk of ziekte
 • Extra reis- en verblijfkosten die hierdoor ontstaan

Met een reisverzekering van Univé ben je standaard verzekerd in Europa en alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Je kunt ter aanvulling voor werelddekking kiezen.

Je wintersport verzekeren bij Univé

Met een goed gevoel de piste af? Kies dan voor wintersportdekking bij je reisverzekering.

Uw wintersport verzekeren

Reisverzekering met wintersportdekking

Ga je in winter lekker skiën of snowboarden? Breid je reisverzekering dan uit met de wintersportdekking. Dan geniet je ook in de sneeuw van een onbezorgde vakantie.

De wintersportverzekering: waar moet je op letten?
Doorlopende reisverzekering
met wintersportdekking
Kortlopende reisverzekering
met wintersportdekking
Het hele jaar door goed verzekerdBij iedere reis opnieuw afsluiten
Ook als je spontaan op wintersport gaatUiterlijk op de dag van vertrek afsluiten
Aanvullend o.a. ook je bagage en medische kosten verzekerenAlleen verzekerd voor de aangegeven reisduur
Het hele gezin gemakkelijk meeverzekerdNaast je gezin ook familie en vrienden meeverzekeren
Bron: Website Univé

Waarom heb ik wintersportdekking nodig?

Tijdens de wintersport zijn er andere risico’s dan wanneer je op een strandvakantie gaat. Deze risico’s vallen niet onder je standaard reisverzekering. Gelukkig kun je deze eenvoudig verzekeren. Tijdens het afsluiten van je reisverzekering vink je hiervoor de optie ‘wintersport’ aan. Hiermee ben je o.a. verzekerd voor schade aan je ski-uitrusting of voor vervoer met een gipsvlucht.

Waarom de Univé wintersportverzekering?

 • Altijd een scherpe premie
 • Direct je polis per e-mail
 • 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale

Aanvullend bij je wintersportdekking

Met de wintersportdekking ben je verzekerd van hulp en vervoer tijdens de wintersport. Daarnaast zijn er aanvullende dekkingen voor onder andere:

 • Medische kosten: hiermee ben je verzekerd voor extra zorgkosten in het buitenland die niet vergoed worden via je basis zorgverzekering.
 • Bagage: hiermee is je bagage verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging. Je hebt de keuze om je bagage te verzekeren voor €1.000,  €2.500, of €3.500.
 • Pechhulp Motorrijtuigen: hiermee ben je in de groene kaartlanden verzekerd voor hulp bij pech of een ongeval met je auto, motor of camper.

Klanten beoordelen de reisverzekering met een 8.3

Door klanten beoordeeld met een 8,3. 1662 reviews.

Caravanverzekering van Univé

Lekker met je toercaravan, vouwwagen of stacaravan op vakantie? Je kunt onbezorgd op weg met de voordelige caravanverzekering van Univé.

Caravanverzekering Univé
verzekeringskeuze.nl
 • Netwerk van deskundige schadeherstellers
 • Direct verzekerd de weg op
 • Schade? 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale

Met de caravanverzekering goed verzekerd op vakantie

Met een onbezorgd gevoel op weg. Voor toercaravans, vouwwagens en stacaravans. Met een caravanverzekering is schade aan je toercaravan, vouwwagen of stacaravan verzekerd o.a. bij diefstal, bij schade door storm, brand, blikseminslag of ontploffing en bij aanrijdingen of andere ongelukken op de weg. Heb je een vouwwagen of stacaravan? Dan is hagelschade standaard meeverzekerd. Bij de toercaravan kun je kiezen of je schade als gevolg van hagel wilt meeverzekeren. 
Kies je niet voor de nieuw waardegarantie of de aanschaf waardegarantie? Dan krijg je bij diefstal of schade maximaal de vervangingswaarde van de caravan.

 • Vergoeding voor vervangend verblijf.
 • Schade door diefstal, storm, brand, aanrijdingen en ongelukken wordt vergoed.
 • Mover, voortent en inboedel gemakkelijk mee te verzekeren.

Aanvullend bij de caravanverzekering

Je kunt de verzekering van je caravan naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

5 jaar nieuwwaardegarantie

Heb je je caravan nieuw gekocht? Dan kun je kiezen voor 5 jaar nieuw waardegarantie. In dat geval wordt bij total loss of bij diefstal tijdens die eerste 5 jaar na je aankoop de volledige nieuwwaarde uitgekeerd.

Aanschafwaardegarantie

Heb je je caravan tweedehands gekocht bij een BOVAG- of FOCWA-bedrijf? Dan kun je bij All Risk 3 jaar aanschaf waardegarantie kiezen. Bij total loss of diefstal in de eerste 3 jaar na aankoop keren ze dan de aanschafwaarde uit. 

Extra accessoires

Je kunt accessoires (bv. een mover, zonnepaneel of voortent) bij je caravan meeverzekeren. Ook kun je ervoor kiezen je  inboedel mee te verzekeren. Is je inboedel nog geen jaar oud, dan wordt zelfs de nieuwwaarde uitgekeerd. 

Caravan verzekering Univé
verzekeringskeuze.nl

Bromfietsverzekering van Univé

Zekerheid voor je brommer, snorfiets of high speed e-bike? Met de goedkope brommer verzekering kun je binnen 5 minuten verzekerd de weg op. 

Bromfietsverzekering Univé

Brommerverzekeringen vergelijken: wat past het beste bij je situatie?

Ben je op zoek naar een goedkope bromfietsverzekering voor je bromfiets, snorfiets of high speed e-bike? Dan heeft Univé precies wat je zoekt. Je kunt de drie dekkingen van de bromfietsverzekering vergelijken in de tabel hieronder. Van WA tot All Risk.

WA
Wettelijke aansprakelijkheid
WA+
Beperkt Casco
All Risk
Volledig Casco
Deze bromfietsverzekering vergoedt alleen schade die u aan anderen/andermans spullen toebrengt.Deze bromfietsverzekering vergoedt schade die u aan anderen en andermans spullen toebrengt (WA)De bromfietsverzekering met de meest volledige dekking: vrijwel alles is gedekt (inclusief WA).
Maar ook sommige schade aan uw eigen brommer (zoals brand, storm en diefstal)Uitbreidbaar met 1 jaar Aanschaf-waardegarantie bij total loss of diefstal.
Bij schade of diefstal zijn de helmen van jou en je passagier samen tot € 150,- meeverzekerd en je accessoires ook tot € 150,-Bij schade of diefstal zijn de helmen van jou en je passagier samen tot € 150,- meeverzekerd en uw accessoires ook tot € 150,-
Bereken premieBereken premieBereken premie
Bron: Website Univé

Welke bromfietsverzekering moet ik kiezen?

​Univé heeft drie soorten bromfietsverzekeringen: WA, WA+ (Beperkt casco) en All Risk (Volledig casco). Welke verzekering het beste bij je past, is afhankelijk van je specifieke situatie. Bijvoorbeeld hoe nieuw je bromfiets nog is en hoeveel risico je zelf wilt dragen. Je kunt het beste de verschillen zelf beoordelen en dan een keuze maken. Weet je al welke brommer verzekering je kiest? Bereken dan hier direct je premie.

WA bromfietsverzekering

Wanneer kies je voor WA? Meest gekozen voor een gunstige prijs. De WA bromfietsverzekering is wettelijk verplicht en betaalt de schade die jee met je bromfiets toebrengt aan anderen of andermans spullen. Dit is dus de perfecte brommerverzekering wanneer je alleen verzekerd wilt zijn tegen de schade die je aan een ander toebrengt.

 • Direct 50% no-claimkorting
 • Vergoedt schade bij / aan anderen

WA+ bromfietsverzekering

Wanneer kies je voor WA+? Beste optie voor diefstal dekking voor bromfietsen. De WA+ bromfietsverzekering is een uitbreiding op de WA-verzekering. Wil je ook verzekerd zijn tegen schade door brand, storm en diefstal van uw bromfiets? Dan is deze verzekering de juiste keuze. Daarnaast zijn zowel je helm als accessoires voor € 150,- gratis meeverzekerd tegen diefstal en schade.

 • Vergoedt diefstal
 • Vergoedt schade aan / bij anderen

All Risk bromfietsverzekering

Kies voor zekerheid. Beste totaalpakket: tegen alles opgewassen. Wil je zo compleet mogelijk verzekerd zijn voor schade aan je eigen brommer? Kies dan voor de All Risk bromfietsverzekering. Met deze verzekering bent u o.a. gedekt voor alle dekkingen uit de WA en de WA+ verzekering, maar bv. ook bij een ongeluk of aanrijding. De All Risk-verzekering is inclusief dekking bij diefstal en total loss. Daarbij kunt u kiezen voor 1 jaar aanschafwaardegarantie bij total loss of diefstal.

 • Compleet verzekerd: schade aan eigen spullen én bij / aan anderen
 • Inclusief dekking bij diefstal en total loss

Profiteer tot 10% pakketkorting

Heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteer je automatisch van de pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen je hebt, hoe hoger de korting. Je voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Wat kost een bromfietsverzekering?

De kosten van de brommerverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals  leeftijd,  woonplaats, je brommer en het aantal schadevrije jaren dat je misschien al hebt opgebouwd. Daarnaast is de hoogte van de premie afhankelijk van de dekking. Je kunt kiezen uit drie varianten van de bromfietsverzekering: WA (wettelijke aansprakelijkheid) , WA+ (Beperkt casco) of All Risk (Volledig casco). 

Aanschafwaarderegeling brommerverzekering

Heb je je bromfiets nog geen jaar geleden gekocht en All Risk verzekerd? Dan ku je kiezen voor één jaar aanschaf waardegarantie. Bij total loss of diefstal in het eerste jaar wordt de volledige aanschafwaarde uitgekeerd. We vragen je dan om de aankoopnota.

Extra slot om diefstal bromfiets te voorkomen

Bij WA+ en All Risk is naast je standaardslot als extra een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3) voor je bromfiets verplicht.

Je oldtimer brommer verzekeren?

Oldtimer bromfiets verzekeren bij Univé

Voor je oldtimer bromfiets is er een speciale oldtimerverzekering. Deze kun je afsluiten voor een bromfiets die ouder dan 25 jaar is en die je uitsluitend recreatief gebruikt.

Bereken je premie en je weet direct hoeveel je betaalt voor de bromfietsverzekering. En ben je tevreden met de premie? Dan kun je de bromfietsverzekering direct afsluiten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP (AOV)

 • Voor zzp’ers tussen de 18 en 45 jaar
 • Minimaal 1 jaar werkzaam als zzp’er
 • Vanaf € 25,- per maand
De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers in de bouw

Zo werkt onze AOV voor zzp’ers

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering bescherm je je inkomen in geval je door een ongeval of ziekte tijdelijk niet kunt werken. 

Univé heeft speciaal voor zzp’ers een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering al vanaf € 25,- per maand. Dit is een AOV zonder financieel advies. Je kunt deze verzekering direct online afsluiten, waarbij je éénmalig € 50,- afsluitkosten betaalt. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan helpen wij je bij het afsluiten. 

Voordelen AOV ZZP

 • sluit direct en makkelijk online af
 • kies zelf de hoogte van je premie
 • bepaal zo zelf je verzekerde inkomen
 • ontvang hulp bij preventie en reïntegratie
 • voer de AOV-premie op als fiscale aftrekpost bij je inkomstenbelastingen

Voorwaarden AOV ZZP

 • Je bent tussen de 18 en 45 jaar oud
 • Je bent minstens één jaar zelfstandig ondernemer
 • Je ontvangt een uitkering:
  – als je voor meer dan 45% arbeidsongeschikt bent
  – nadat je één maand arbeidsongeschikt bent
  – voor de duur van maximaal twee jaar                     

Wat is verzekerd?

Voor je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit, wil je weten wat er wel en niet verzekerd is. In onderstaand overzicht vindt je de belangrijkste zaken.

Wat dekt de AOV ZZP wel

 • ongevallen op het werk en in privétijd
 • ziektes en psychische klachten (zoals burn-out)
 • sportongeval of blessure
 • kosten voor preventiediensten om arbeidsongeschikheid te voorkomen
 • kosten voor re-integratiediensten die helpen je werk weer te hervatten

Wat dekt de AOV ZZP niet

 • zwangerschapsverlof
  (dit wordt al vergoed vanuit de wettelijke regeling hiervoor)
 • ziektes of blessures als gevolg van het beoefenen van zeer risicovolle sporten of activiteiten (bijv. klimsporten, parachutespringen en bungeejumpen)

Waarom moet ik kiezen voor de AOV voor zzp’ers?

Een inkomensverzekering voor ziekte of ongevallen is vaak duur en ingewikkeld. Onze AOV ZZP (voor ondernemers tussen de 18 en 45 jaar oud) is er al vanaf € 25,- per maand. De uitkeringsduur is maximaal 2 jaar.

Wist je dat…

93% van de zzp’ers die arbeidsongeschikt raken, binnen twee jaar weer aan het werk is?

“Voor een redelijk bedrag per maand ben ik verzekerd voor mijn vaste lasten.”

Adelle van Lingen

Freelance copywriter

Hoe gaat het als ik ziek word?

Ziek melden

Ben je ziek geworden of heb je een ongeval gehad? En kun je hierdoor je werk niet of slechts gedeeltelijk uitvoeren? Dan is het belangrijk dat je dit direct meldt.

Arbeidsongeschiktheid vaststellen

Univé bepaalt samen de mate waarin je arbeidsongeschikt bent. Als het nodig is doen ze dit met hulp van onafhankelijke, externe medische deskundigen. Ben je het niet eens bent met het vastgestelde percentage? Dan kun je een second opinion aanvragen. De kosten hiervan betaalt Univé.

Je uitkering vaststellen

Het vastgestelde percentage arbeidsongeschiktheid bepaalt de hoogte van je uitkering. Univé maakt in deze stap ook afspraken over de duur van de uitkering en over het moment waarop ze het ziektepercentage opnieuw gaan bespreken.

De uitkering ontvangen

Als je langer dan één maand je werk voor meer dan 45% niet meer kunt doen ontvang je een uitkering. De eerste maand geldt als eigen risico. De uitkering stopt als je voor meer dan 55% je werk weer kunt doen, of als je de maximale uitkeringsperiode van twee jaar heeft bereikt.

Hoeveel geld krijg je bij ziekte of een ongeval?

Dat hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het percentage arbeidsongeschiktheid dat wordt vastgesteld. Of het verzekerde bedrag dat je hebt gekozen. We lichten dit toe met een aantal praktijkvoorbeelden.

Tony (34), fotograaf

30% ziek, wat dan?

Tony is fotograaf en heeft bij het afsluiten van zijn AOV voor zzp’ers de volgende opties gekozen:

Premie: €50 per maand
Verzekerd bedrag: €675 per maand

Hij krijgt voor het eerst een astma-aanval waardoor hij een inhalator moet gaan gebruiken. Met deze medicatie kan Tony zijn werk gedeeltelijk blijven uitvoeren. Op basis van informatie van de medische adviseur en andere deskundigen, stellen we vast dat hij zijn werk voor 30% niet meer kan doen. 

Uitkering: Om voor een uitkering van je verzekering in aanmerking te komen, moet je voor meer dan 45% arbeidsongeschikt zijn. In dit voorbeeld krijgt Tony dus geen uitkering. Hij kan wel gebruik maken van de preventie- en reïntegratie diensten.

Jeffrey (38), handelaar

70% ziek, wat dan?

Jeffrey is handelaar in plastic producten en heeft bij het afsluiten van zijn AOV voor zzp’ers de volgende opties gekozen:

Premie: €75 per maand
Verzekerd bedrag: €1000 per maand

Jeffrey krijgt acute reuma aan zijn handen. Hierdoor wordt het verrichten van computerwerk erg lastig. Er wordt vastgesteld dat hij zijn werk voor 70% niet meer kan doen. Hier hoort een uitkering bij van 75% van het verzekerde bedrag.

Uitkering: Na de eerste ziektemaand (deze is voor eigen risico) ontvangt Jeffrey een uitkering van €750 bruto per maand (75% van zijn verzekerde bedrag van €1000). Het bedrag dat hij maandelijks op zijn rekening ontvangt is lager. Op het brutobedrag moet Univé namelijk de wettelijk verplichte loonheffing en de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet inhouden.

Anna (22), schilder

100% ziek, wat dan?

Anna heeft een eenmansbedirjf als schilder en heeft bij het afsluiten van haar AOV voor zzp’ers de volgende opties gekozen:

Premie: €25 per maand
Verzekerd bedrag: €350 per maand

Tijdens het basketballen breekt ze haar been. Univé stelt vast dat Anna de komende periode voor 100% haar werk niet meer kan doen.

Uitkering: Na de eerste ziektemaand (deze is voor eigen risico) krijgt Anna een uitkering van €350 bruto per maand. Het bedrag dat zij maandelijks op haar rekening ontvangt, is lager. Op het brutobedrag moet Univé namelijk de wettelijk verplichte loonheffing en de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet inhouden.

Jij bepaalt samen met de schadebehandelaar van Univé – eventueel met hulp van externe, onafhankelijke medische deskundigen – voor hoeveel procent je je werk niet meer kunt doen. Ben je het niet eens met het vastgestelde percentage? Dan kun je op kosten van UNivé een second opinion aanvragen.

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers

Vergoedt schade die je veroorzaakt tijdens j werk. Prettig voor jou en je opdrachtgevers.

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers (AVB)
 • Tot 10% pakketkorting
 • Dekt ook geleende en gehuurde spullen
 • Afgestemd op jou branche

Je aansprakelijkheid als zzp’er goed verzekerd

Als zzp’er ben je aansprakelijk voor schade die je tijdens je werk veroorzaakt. Als je bijvoorbeeld per ongeluk een beeldscherm omstoot bij je opdrachtgever. Of als iemand over je verlengsnoer struikelt en hierdoor gewond raakt. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers voorkom je dat zulke schade je bedrijf in gevaar brengt.

Zzp’er in de bouw?

Verzeker al je zakelijke risico’s in 1 verzekeringspakket en profiteer van 5% pakketkorting.

Wat is er verzekerd?

Gehuurde en geleende spullen

Huur of leen je spullen van anderen voor je werkzaamheden? Zoals gereedschap of apparatuur? Dan dekt deze verzekering de schade in het geval van diefstal of beschadiging van deze spullen.

Eigendommen van klanten

De verzekering dekt ook schade die je veroorzaakt aan eigendommen van je klanten. Het gaat hierbij om zaken die je behandelt, bewerkt of bewaart. Materiële zaken zoals laptops en smartphones, maar ook dieren, grond en gebouwen.

Inlooprisico

Schade n.a.v. werk dat je vóór de ingangsdatum van de polis hebt uitgevoerd, kan onder het inlooprisico vallen. Dan moet je ook drie jaar vóór de ingangsdatum van je Univé-polis een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben gehad.

Soorten bedrijfsaansprakelijkheid

Welke risico’s je loopt tijdens je werkzaamheden verschillen natuurlijk per beroep. Daarom kent Univé verschillende soorten aansprakelijkheid. De meeste hiervan zijn gedekt door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Algemene bedrijfsaansprakelijkheid

Deze aansprakelijkheid geldt voor iedereen die werkzaam is als zzp’er. Lopen anderen schade op door j werkzaamheden? Dan ben je hiervoor aansprakelijk. Deze schade wordt gedekt door je aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Productaansprakelijkheid

Lever je producten aan klanten? Dan ben je verantwoordelijk wanneer deze schade veroorzaken aan eigendommen van j klanten. Deze schade wordt gedekt door d aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Beroepsaansprakelijkheid

In sommige beroepen kun je als zzp’er vermogensschade veroorzaken bij je opdrachtgever. Denk aan onjuist financieel advies, een ontwerpfout of het schenden van intellectuele eigendomsrechten.

Deze schade wordt niet standaard gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering. Je kunt hiervoor aanvullend de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers afsluiten. Soms zal een opdrachtgever dit ook als voorwaarde stellen.

Milieuaansprakelijkheid

Ook wat betreft het milieu heb je als ondernemer aansprakelijkheid. Bijvoorbeeld wanneer er tijdens je werkzaamheden door een ongeluk plotseling schadelijke stoffen lekken.

Daardoor kunnen verschillende soorten schade ontstaan, zoals kosten voor sanering, productieverlies of schade aan een gebouw. Deze schades worden gedekt door je aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Werkgeversaansprakelijkheid 

Deze aansprakelijkheid kan ook van toepassing zijn als je zzp’er bent. Bijvoorbeeld omdat je een stagaire of tijdelijke uitzendkracht inzet. Of wanneer een andere zzp’er op je aanwijzingen meewerkt aan een opdracht.

De werkgeversaansprakelijkheid voor deze ingeschakelde hulppersonen is standaard ook verzekerd voor zzp’ers. Voor verkeersongelukken met een motorvoertuig van het bedrijf heb je de werknemersschadeverzekering nodig.

Constructie AllRisksverzekering (CAR)

Een CAR-verzekering of montageverzekering van Univé dekt schade die je veroorzaakt tijdens het 
uitvoeren van werkzaamheden. Het gaat om schade aan het werk zelf of aan eigendommen van opdrachtgevers.

Waarom de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Univé?

 • Afgestemd op jou branche
 • Dekt ook geleende en gehuurde spullen
 • Tot 10% pakketkorting – zonder maximumbedrag

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht voor zzp’ers?

Nee, het is niet verplicht om als zzp’er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Maar in het geval van schade kunnen de kosten natuurlijk wel snel oplopen.

Denk bijvoorbeeld aan brand- of personenschade, die soms wel kan oplopen tot honderdduizenden euro’s. Als je deze zelf niet kunt betalen loopt het voortbestaan van je bedrijf gevaar.

Het komt ook voor dat opdrachtgevers een aansprakelijkheidsverzekering als voorwaarde stellen voordat zij je een opdracht verstrekken. Daarnaast is voor sommige beroepen wel de beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht.

Verschil beroepsaansprakelijkheid en bedrijfsaansprakelijkheid

Beroepsaansprakelijkheid gaat over puur financiële schade die ontstaat door fouten in de uitoefening van je beroep. Deze aansprakelijkheid is vooral van toepassing bij adviserende beroepen.

Bedrijfsaansprakelijkheid betreft schade aan spullen, personen of gebouwen die ontstaat tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. Deze aansprakelijkheid geldt voor alle beroepen.

Aansprakelijk of niet?

Als je nog nooit aansprakelijk bent gesteld kan het best lastig te zijn om te beoordelen welke risico’s je loopt. En wat je in zo’n geval van je verzekering kunt verwachten. Deze drie voorbeelden maken dat voor jou duidelijk.

Remco – installateur zonnepanelen

Remco plaatst als zelfstandig ondernemer zonnepanelen op de daken van zijn klanten. Hij moet tijdens een klus plotseling naar huis om zijn zieke kind op te vangen. In de haast vergeet hij om het dakraam van de klant goed af te sluiten voor hij vertrekt.

Schade: een flinke regenbui zorgt voor waterschade aan de platencollectie die de klant op zolder bewaart. Een groot deel van de verzameling bestaat uit collector’s items, met een totale waarde van € 10.000. De klant stelt Remco aansprakelijk en eist dat hij de schade vergoedt.

Aansprakelijk of niet? Ja, in dit geval is er door de werkzaamheden van Remco schade ontstaan. Zijn aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers vergoedt de schade gelukkig.

Juliëtte – zelfstandig boekhouder

Juliëtte heeft een administratiekantoor in Amsterdam en rijdt naar haar klanten op een elektrische fiets. Juliëtte raakt als schuldige betrokken bij een ongeval waarbij zij een voetganger aanrijdt.

Schade: de voetganger, ook zelfstandig ondernemer, loopt hoofdletsel op en is wekenlang uit de roulatie. Hij mist inkomsten, maakt de nodige medische kosten en heeft schade opgelopen aan zijn kleding, laptop en telefoon. Voor al deze schade stelt hij Juliëtte aansprakelijk.

Aansprakelijk of niet? Ja, in dit geval is Juliëtte aansprakelijk voor de schade aan de voetganger. De schade valt onder haar bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en wordt dus vergoed. Ook als het gaat om schade die veroorzaakt is met een elektrische fiets.

Nora – freelance videoproducer

Nora wordt ingehuurd om een promotiefilm te maken voor een bedrijf. Omdat haar eigen camera net is stukgegaan huurt ze er een om deze opdracht te kunnen doen. Tijdens het opruimen na de shoot laat ze per ongeluk de camera vallen.

Schade: zowel de lens als de behuizing van de camera hebben ernstige schade opgelopen. De verhuurder rekent uit dat de totale schade € 2500 bedraagt en stuurt Nora hiervoor de rekening.

Aansprakelijk of niet? Ja, Nora is verantwoordelijk voor de schade aan de camera. Als zzp’er heeft ze aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Deze dekt ook schade aan geleende of gehuurde spullen.

Univé-bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Door klanten beoordeeld met een 7,8